Video FOTO, VIDEO | 40 de mineri şi energeticieni de la CEO Oltenia au intrat în GREVA FOAMEI. Ce revendicări au sindicaliştii/ Reacţia managerului: Nu înţeleg rostul

40 de mineri şi energeticieni care fac parte din Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) au intrat, de marţi, în greva foamei, cerând creşteri salariale şi un fond de promovare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

440 afișări

Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMEO a declarat, marţi, corespodnentului MEDIAFAX, că 40 de persoane protestează în faţa CEO, aceştia intrând în greva foamei

„Sunt 40 de persoane, care fac parte din Sindicatul Mine Energie Oltenia, protestează în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia. Au intrat în greva foamei. Revendicările noastre sunt clare, dorim ca, începãnd cu data de 1 decembrie, toţi salariaţii CEO să beneficiaze de creşteri salariale, în mod egal, indiferent de poziţia deţinută în cadrul companiei şi dorim în plus un fond de promovare, care să rezolve discrepanţele care există în cadrul acestei unităţi”, a spus Căldăruşe.

Potrivit acestuia, oamenii care protestează fie sunt liberi, fie în concediu.

Căldăruşe a mai declarat că a avut loc o primă discuţie cu o parte din membrii directoratului CEO, la ora 08.00, până nu s-a concretizat nimic, astfel că sindicaliştii au decis să intre în greva foamei.

Managerului CEO, despre angajaţii aflaţi în greva foamei: Nu înţeleg rostul acestor revendicări

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu înţelege protestul angajaţilor care au intrat în greva foamei, mai ales că luni a fost semnat un acord privind programul şi plata orelor suplimentare.

„Sunt la minister, la şedinţa de strategie. Nu înţeleg rostul acestor revendicări, pentru că, luni, a fost şedinţă comună, sindicate-administraţie, în care s-a agreat de către toată lumea semnarea acestui act, acord privind programul de lucru şi acordarea sumelor prevăzute în hotărârea de Guvern, privind plata orelor suplimentare. S-a semnat cu toate patru federaţiile, inclusiv SMEO a fost acolo”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Boza, directorul general al CEO.

Potrivit lui Boza, există un articol în contractul colectiv de muncă, potrivit căruia „din economia realizată la fondul de salarii, estimată în ultimul trimestru, se va constitui în luna decembrie un fond pentru armonizarea salariilor angajaţilor cu salarii minime”.

„Înseamnă că dacă pe parcursul anului 2017 va exista un fond de rezervă, neconsumat din fondul de salarii, în luna decembrie administraţia şi sindicatele vor sta la aceeaşi masă şi vor găsi o soluţie de atribuire a acestui fond de rezervă”, a mai spus Boza.

Acesta a mai precizat că s-au făcut deja majorări salariale pentru aproape 1.300 de salariaţi.

„De unde să facem o creştere salarială astăzi, când noi nu înţelegem că trebuie să respectăm anul acesta, în care bugetul şi venitul de salarii este creionat în condiţiile în care vine compania după patru ani de rezultate negativă. Din contră, anul acesta s-au acordat, prin diferite soluţii care au fost găsite de către administraţie, creşteri salariale la 1.280 de oameni, creşterea de la salariul minim, de la clasa 6 A, la clasa 10 A, creşterea pentru salariile pentru ingineri şi economişti, rezolvarea unor cazuri grele, acordarea unor bonificaţii meseriilor deficitare în complex, gen sudorii de cazan, turbiniştii, pe care nu îi găseşti pe stradă, încă 100 de oameni”, a mai spus Sorin Boza.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici