Franks: Legea salarizării trebuie modificată, astfel încât să îşi producă efectele din 2011

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks, a spus, joi, după discuţii cu ministrul Muncii, că legea salarizării trebuie modificată pentru a-şi produce efectele din 2011 şi că înţelege întârzirea legii pensiilor, dar că ar fi bine dacă Parlamentul ar aproba-o în septembrie.

62 afișări
Imaginea articolului Franks: Legea salarizării trebuie modificată, astfel încât să îşi producă efectele din 2011

Franks: Legea salarizării trebuie modificată, astfel încât să îşi producă efectele din 2011 (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Franks a precizat, cu privire la legea salarizării unitare, că trebuie luate în considerare schimbările din structura salarială pentru a fi asigurată sustenabilitatea fiscală.

Referindu-se la legea pensiilor, reprezentantul FMI a subliniat că înţelege amânarea termenului privind aprobarea acesteia, deoarece în Parlament au existat presiuni legate de alte chestiuni, însă a apreciat că este bine dacă va fi aprobată în luna septembrie, astfel încât să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2011.

Cu privire la modificarea Codului Muncii, Franks a afirmat că, pe viitor, este important ca România să aibă o flexibilizare a forţei de muncă, pentru a genera o productivitate mai mare. Trebuie făcute modificări la Codul Muncii, astfel încât angajările şi disponibilizările să se facă mai uşor, a spus Jaffrey Franks.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a spus, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI că la Codul Muncii trebuie avute în vedere şi modificări privind situaţia zilierilor, astfel încât aceştia să poată fi angajaţi mai uşor.

Şeitan a spus, de asemenea, că România nu trebuie să renunţe la acordul cu FMI.

Noua grilă a Legii salarizării unitare va fi finalizată şi prezentată în dezbatere în jurul datei de 12-13 august, urmând ca proiectul de lege să fie adoptat de Guvern la începutul lunii septembrie şi transmis Parlamentului, a declarat, în urmă cu o săptămână, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Muncii.

O misiune comună a FMI şi Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru cea de-a cincea revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie.

În urma încheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării în luna septembrie eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici