Fratele lui Bercea Mondial, arestat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, trimis în judecată

Fratele lui Bercea Mondial, Vasile Anghel, zis Amar Generalu, arestat preventiv încă de la începutul lunii noiembrie, a fost trimis în judecată alături de alte patru persoane pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

171 afișări
Imaginea articolului Fratele lui Bercea Mondial, arestat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, trimis în judecată

Fratele lui Bercea Mondial, arestat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, trimis în judecată

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Dolj, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au definitivat cercetările în dosarul penal în care s-au făcut verificări împotriva fratelui lui Bercea Mondial şi a altor patru persoane din Drăgăneşti, judeţul Olt.

"Poliţiştii au stabilit că, în perioada 2008 - 2012, membrii grupului infracţional au falsificat mai multe documente (facturi, procese-verbale de recepţie, contracte etc.) în numele a două societăţi comerciale cu sediul în Drăgăneşti - Olt, documente care atestau, în mod nereal, furnizarea de produse sau prestarea unor servicii în beneficiul unor primării din judeţul Dolj. Înscrisurile falsificate au fost folosite la Judecătoriile Craiova, Caracal şi Segarcea, obţinându-se astfel, pe calea somaţiei de plată, mai multe zeci de hotărâri judecătoreşti împotriva unor primării din Judeţul Dolj", se arată în comunicat.

Hotărârile judecătoreşti astfel obţinute au fost investite cu formulă executorie, iar în cadrul procedurii de executare silită au fost puse popriri pe conturile primăriilor respective.

Trei dintre inculpaţi, printre care şi Amar Generalu, au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, iar ceilalţi doi au fost trimişi în judecată în lipsă, aceştia sustrăgându-se executării mandatelor de arestare preventivă emise în cauză.

Fratele lui Bercea Mondial a fost arestat preventiv în 9 noiembrie de Judecătoria Craiova, după ce, cu două zile în urmă, fusese ridicat în urma unor percheziţii domiciliare în Dolj, fiind acuzat de înşelăciune şi fals.

Conform anchetatorilor, persoanele suspectate întocmeau facturi, contracte şi devize de plată false, iar cu acestea mergeau la instanţe şi cereau executarea silită a unor primării pe motiv că le-au livrat diverse mărfuri care nu le-au fost achitate. Ei declarau la instanţe că au livrat primăriilor pubele sau obiecte pentru locurile de joacă.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat preventiv în 20 februarie 2011, într-un dosar în care era cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat nepotul.

Bercea Mondial a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare, fiul lui a primit şapte ani de închisoare, iar soţia lui Anghel Sandu a fost condamnată la trei ani cu suspendare.

De asemenea, Sandu Anghel a fost trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Craiova pentru spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată, iar pentru recuperarea prejudiciului a fost pus sechestru pe conturi de peste 100.000 de euro şi 400.000 de lei, precum şi pe 13 imobile.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici