Furtunile au provocat pagube în şase judeţe: Zeci de copaci doborâţi de vânt şi locuinţe inundate

Zeci de copaci au fost doborâţi de vânt şi mai multe locuinţe au fost inundate, luni, în şase judeţe din ţară, pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) intervenind pentru înlăturarea pericolului.

286 afișări
Imaginea articolului Furtunile au provocat pagube în şase judeţe: Zeci de copaci doborâţi de vânt şi locuinţe inundate

Furtunile au provocat pagube în şase judeţe: Zeci de copaci doborâţi de vânt şi locuinţe inundate

Fenomenele meteorologice periculoase s-au manifestat sub formă de vijelii, fulgere şi precipitaţii abundente în Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Hunedoara, Mureş, Harghita şi Neamţ.

Potrivit IGSU, în Bistriţa-Năsăud acoperişul unei locuinţe a fost avariat şi 2 copaci au fost doborâţi de vânt, în localităţile Lechinţa, Buduşi, Herina. În judeţul Sibiu, o gospodărie a fost afectată de ploi, fără însă a pune în pericol viaţa oamenilor, iar o parte din acoperişul unei case a fost lovit de fulger.

Totodată, în Petroşani, judeţul Hunedoara, apa a refulat din canalizare, iar în Reghin, judeţul Mureş, acoperişul unui bloc a fost afectat, iar in cădere acesta a avariat acoperişului unei alte locuinţe din zonă, pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi.

În localităţile Miercurea Ciuc şi Sântimbru, din judeţul Harghita, un subsol a fost inundat, doi copaci au fost doborâţi de vânt şi un acoperiş de bloc a fost afectat; în cădere, acesta a avariat acoperişul unei locuinţe din apropiere.

În judeţul Neamţ, şapte curţi au fost inundate şi doi copaci au fost doborâţi de vânt, în localităţile Piatra Neamţ şi Alexandru cel Bun.

IGSU mai arată că au fost semnalate avarii ale curentului electric în judeţul Alba, în localitatea Muştoaia. Echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp.

Unităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt mobilizate pentru a interveni la solicitările cetăţenilor şi autorităţilor din zonele aflate sub avertizare de vreme rea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici