Gabriela Firea, primarul general al Capitalei : Am activat unitatea locală de sprijin pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a activat unitatea locală de sprijin pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară la nivelul Capitalei, după ce cinci pescăruşi găsiţi morţi pe malul lacului Griviţa au fost depistaţi cu gripă aviară.

1360 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, primarul general al Capitalei : Am activat unitatea locală de sprijin pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei : Am activat unitatea locală de sprijin pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Arhiva Foto)

„M-am asigurat că Planul de Măsuri aprobat de către Centrul de Combatere a bolilor al Municipiului Bucureşti va fi aplicat cât mai urgent. La nivelul Primăriei Capitalei funcţionează începând de ieri o celulă de criză formată din reprezentanţii ALPAB, ai Poliţiei Locale, ai ASSMB, ASPA, DGASMB. Conform specialiştilor, nu există un risc imediat de transmitere la om a virusului gripei aviare, însă reprezentanţii Municipalităţii cu responsabilităţi în implementarea măsurilor asumate vor acţiona pentru a preîntâmpina răspândirea bolii şi vor comunica permanent cu toate instituţiile implicate în acest proces", a declarat Gabriela Firea.

"Deşi nu există un risc imediat de transmitere la om, suntem obligaţi să luăm toate măsurile care se impun conform legislaţiei internaţionale, pentru a împiedică apariţia unui virus gripal recombinat (adică virus gripal aviar+virus gripal uman) care ar putea afecta populaţia umană", potrivit managerului Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, Adrian Streinu-Cercel.

Totodată, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB), instituţie subordonată Municipalităţii, supravegează populaţiile de păsări sălbatice din parcurile şi de pe lacurile pe care le administrează şi va notifica autorităţile competenţe în cazul păsărilor descoperite moarte.

Potrivit unui buletin de analiză emis de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, a fost confirmată influenţa aviară la cinci pescăruşi găsiţi morţi pe malul lacului Griviţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici