Gafele lui Vlad Voiculescu. Miercuri se votează moţiunea simplă împotriva actualului ministru al Sănătăţii

  • Miercuri se votează moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu
  • Dacă moţiunea simplă trece, ministrul nu este obligat să îşi dea demisia
  • Moţiunea împotriva Ministrului Sănătăţii a fost depusă de PSD
2641 afișări
Imaginea articolului Gafele lui Vlad Voiculescu. Miercuri se votează moţiunea simplă împotriva actualului ministru al Sănătăţii

Gafele lui Vlad Voiculescu. Vot asupra moţiunii împotriva ministrului Sănătăţii

Miercuri se votează moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Este un simplu exerciţiu democratic, un instrument parlamentar, care nu produce niciun efect.

Dacă trece, actualul ministru al Sănătăţii nu este obligat să îşi dea demisia. Totuşi, moţiunea simplă îi ştirbeşte cariera sa în minister.

„V-aţi bătut joc de aproape tot ce am lăsat în 2016 şi era un început. Repet. V-aţi bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016. V-aţi bătut joc de parte din munca mea”, a spus, luni, la dezbaterea moţiunii simple din Camera Deputaţilor, ministrul Vlad Voiculescu. 

Dar să ne amintim totuşi de câteva gafe ale ministrului, în cele două luni de la preluarea mandatului.

Începem cu declaraţiile sale în contradictoriu. Înainte să ajungă ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu cerea imperativ demisia lui Nelu Tătaru, după incendiul de la Piatra Neamţ.

”Nu fac altceva decât să paseze vina şi că PSD încearcă să arunce vina pe guvern. Domnul Nelu Tătaru şi PNL vor să se folosească de nenorocirea de la Piatra Neamţ pentru a acapara şi şi mai multă putere”, acuza Vlad Voiculescu (în 17 noiembrie 2020), partener de coaliţie de dreapta cu liberalii, în alegerile locale 2020.

După incendiul de la Balş, lucrurile au stat diferit în mandatul său. A spus că făcut ce a putut şi a vrut întâi să vadă care au fost cauzele.

”De data asta ministrul face ce poate. Există responsabilităţi şi responsabili. Nu avem o concluzie a anchetei. Să vedem care au fost cauzele”, este declaraţia lui Voiculescu din 29 ianuarie 2021, devenit ministru între timp.

Să nu uităm de asigurările pe care le-a dat în ceea ce priveşte campania de vaccinare.

„Personalul este pregătit. Este un simplu vaccin. Toate procedurile au fost pregătite de Intitutul Naţional de Sănătate Publică. Suntem în plan, avem toate centrele pregătite”, susţinea Voiculescu. 

Şi cu toate că lucrurile nu au stat aşa cum trebuie, Vlad Voiculescu nu a încetat să vadă jumătatea plină a paharului.

„România, zeci de mii de oameni s-au vaccinat. Şi există foarte mult entuziasm pentru vaccin. Construim o echipă pentru combaterea dezinformării.”, afirma Voiculescu, în 8 ianuarie.

Optimismul se opreşte abia când vine vorba despre redeschiderea şcolilor.

„Nu pot să mă pronunţ în momentul ăsta. O să evit să mă pronunţ. Întrebaţi-mă altceva, vă rog”, a fost ezitarea acestuia la emisiunea Ştiu de la Aleph News. 

PSD a depus, miercurea trecută, moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 deputaţi social-democraţi şi susţinută de deputaţii AUR. Votul va avea loc miercuri.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici