Tragedie la Galaţi: Două fetiţe au murit într-un incendiu care le-a cuprins casa. Vecinii spun că fetiţele erau legate de pat cu sfori

Două fetiţe în vârstă de un an şi cinci ani au murit, miercuri, iar un băiat de 11 ani a fost rănit, în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa lor din localitatea gălăţeană Şiviţa.

589 afișări
Imaginea articolului Tragedie la Galaţi: Două fetiţe au murit într-un incendiu care le-a cuprins casa. Vecinii spun că fetiţele erau legate de pat cu sfori

Tragedie la Galaţi: Două fetiţe au murit într-un incendiu care le-a cuprins casa (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit primelor informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în momentul izbucnirii incendiului cei trei copii erau singuri acasă.

Unul dintre ei, un băiat de 11 ani, a reuşit să iasă din casă pe un geam, rănindu-se în cioburi.

Cele două fetiţe care se aflau în locuinţa cuprinsă de flăcări au murit în urma incendiului, a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, precizând că, cel mai probabil, copiii rămaşi singuri în casă s-au jucat cu focul.

Băiatul rănit a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Eugen Chiriţă, a spus că este vorba despre o familie monoparentală şi că în momentul producerii incendiului copiii erau nesupravegheaţi, mama acestora fiind plecată de acasă.

El a mai spus că vecinii acestora au afirmat că fetiţele erau legate de pat cu sfori, însă reprezentanţii ISU nu pot confirma această ipoteză.

"Această informaţie referitoare la faptul că fetiţele ar fi fost legate nu a fost confirmată. În timpul incendiului, la faţa locului s-au strâns mai mulţi săteni care ar fi vorbit despre faptul că aceşti copii ar fi fost neglijaţi şi că erau legaţi de pat. Nu este de competenţa noastră să stabilim aceste lucruri. Singurul lucru pe care îl putem confirma este că în acest caz este vorba despre o familie monoparentală, iar în momentul producerii incendiului mama celor trei copii nu se afla acasă, fiind plecată, se pare, să ridice ajutorul social", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

"Au existat zvonuri potrivit cărora copiii erau legaţi în casă în timpul producerii incendiului, însă aceste zvonuri nu se confirmă. Femeia care a lăsat copiii nesupravegheaţi va fi cercetată pentru ucidere din culpă", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici