GALERIE FOTO Cetatea din Alba Iulia înconjurată de un şnur de mărţişor lung de trei kilometri

Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, cea mai mare cetate de tip Vauban din sud-estul Europei, care se întinde pe 110 hectare, a fost înconjurată, miercuri, de un şnur de mărţişor lung de trei kilometri, împletit de aproape 300 de persoane.

690 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Cetatea din Alba Iulia înconjurată de un şnur de mărţişor lung de trei kilometri

Cetatea din Alba Iulia înconjurată de un şnur de mărţişor lung de trei kilometri

La acţiune au participat foarte mulţi elevi de la şcolile şi liceele din Alba, cât şi copii din centre de plasament, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Am considerat că la început de primăvară este bine ca atât copiii din centrele de plasament şi tinerii din localităţile din judeţul Alba să iasă în cea mai mare Cetate din România pentru o activitate de ordin civic şi tradiţional. Prin această acţiune am vrut să punem în valoare şi Cetatea Alba Carolina”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Simion, unul dintre organizatori.

TITLURILE ZILEI

Pe lângă elevi, la acţiune au participat şi locuitori din Alba Iulia, care au aflat de ea din presa locală, în total şnurul fiind împletit de aproape 300 de persoane.

Participanţii au primit panglici albe şi roşii, lungi de 10 metri, pe care le-au legat între ele.

La acţiune au participat şi oficialităţi locale, între care primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, care le-a arătat copiilor cum trebuie împletit şnurul de mărţişor.

Copiii din centrele de plasament au primit, la final, o masă caldă şi au asistat la o piesă de teatru.

Cetatea Alba Carolina este o fortăreaţă cu bastioane de tip Vauban, care are forma unei stele cu şapte colţuri. Aceasta a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea în oraşul medieval Alba Iulia, având rol de fortificaţie strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman şi de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.

Cetatea Alba Carolina, proiectată de inginerul militar Giovani Morando Visconti, este nu doar una dintre cele mai impresionante cetăţi din România, ci chiar cea mai mare fortificaţie de tip Vauban din întreaga Europă de sud-est, întinzându-se pe circa 110 hectare.

Fortăreaţa a împlinit anul trecut 301 ani de la punerea pietrei de temelie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici