Video GALERIE FOTO Sorin Grindeanu, "naş" pentru un pui de frasin plantat lângă Slobozia

Premierul Sorin Grindeanu a participat, miercuri, la o acţiune de plantare de copaci în Ialomiţa, lângă Slobozia, numele său, Sorin, fiind dat unui copăcel proaspăt plantat de unul dintre jurnaliştii prezenţi la activitate.

702 afișări

Îmbrăcat lejer, încălţat cu bocanci, premierul Sorin Grindeanu a "descins", alături de ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, lângă municipiul Slobozia, pentru a marca începutul lunii plantării arborilor, acţiune care se desfăşoară între 15 martie şi 15 februarie.

Afară ploua de câteva ore bune.

”Mi s-a spus că (ploaia – n.r.) e semn de belşug în Bărăgan”, contempla Grindeanu.

El este întrerupt de o persoană de lângă el: ”Şi în Banat, domnule premier”.

Ministrul Părdurilor şi Apelor, Adriana Petcu, încearcă să-i introducă pe cei prezenţi în atmosfera de sărbătoare a marcării începutului de lună în care se plantează pomişorii.

”După 15 martie e o perioadă propice de plantare a arborilor. Împădurirea este o prioritate a Guvernului”, spune Adriana Petcu.

Aspectul este reluat şi de Grindeanu, care vorbeşte de deficitul de păduri din ţara noastră.

”Trebuie dat un semnal şi trebuie îmbunătăţit cadrul legal. Oricât am încerca şi vom îmbunătăţi acest cadru legal, fie că vorbim de extinderea Radarului Pădurilor, fie că vorbim de alte programe informatice care să acopere această zonă, nu ne putem pune în faţa drujbelor, a lăcomiei sau a iresponsabilităţii anumitor cetăţeni ai noştri. Singurul scut pe care putem să-l facem e scutul dat de oamenii legii şi de cei care aplică legea, dar nu numai, de spiritul civil pe care fiecare dintre noi trebuie să-l avem, iar ocrotiea pădurii ţine de ocrotirea vieţii noastre”, a adăugat premierul.

Ploaia îşi făcea din ce în ce mai puţin simţită prezenţa.

După care a pus mâna pe una dintre lopeţile noi, atent pregătite şi aliniate, şi s-a îndreptat spre locul unde urmau să fie plantaţi puieţii.

Lângă Grindeanu, să-l ajute, consilierul acestuia, fostul deputat Marian Neacşu, care este şi secretar general al PSD.

După ce a plantat un puiet de frasin, Sorin Grindeanu s-a îndreptat spre un grup de câteva zeci de copii care veniseră să planteze şi ei copăcei.

Dintre toţi, o fetiţă de doar câţiva anişori, Maia, s-a ”lipit” de premier.

”Suntem micii ecologişti”, i s-a destăinuit ea.

După cele câteva minute în care premierul, cu un zâmbet larg, a vorbit cu cei mici, Marian Neacşu a făcut o remarcă la adresa premierului: ”Dar vă pricepeţi la copii!...”. Replica premierului nu s-a lăsataşteptată: ”Păi dacă am doi copii!”.

În timp ce se pregătea să plece, între Grindeanu şi jurnalişti are loc o înţelegere: ziariştii plantează câte un copăcel, iar premierul le ţine microfoanele.

Zis şi făcut, Grindeanu, însoţit de jurnalişti, dar şi de reprezentanţii Guvernului, Romsilva, Ministerului Pădurilor şi Apelor, dar şi ai autorităţilor judeţene, se reîntoarce în zona unde premierul plantase frasinul pentru ca jurnaliştii, la rândul lor, să-şi pună amprenta.

”Cum îl cheamă?”, întreabă Grindeanu un jurnalist, arătând spre copăcel.

”Sorin!”, a fost răspunsul dat imediat.

În discuţie intervine şi Marian Neacşu, după ce un alt jurnalist sugerează că ar fi vorba despre Sorin Blejnar.

”Nuuu....(Este – n.r.) Un stejar al Finanţelor româneşti”, spune consilierul premierului. El este contrazis imediat: ”Este un frasin”.

”Atenţie să nu-l călcaţi pe Sorin”, este atenţionat premierul, în timp ce se îndrepta spre maşină pentru a pleca spre Bucureşti.

Între timp, ploaia se oprise.

Cei prezenţi au început să plece, fericiţi că vor scăpa de noroiul de pe încălţări.

Romsilva a planificat, pentru acest an, regenerarea a peste 14.000 de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului, din care aproape 9.000 de hectare regenerări naturale şi peste 5.500 de hectare artificiale, prin împăduriri.

Valoarea lucrărilor de împăduriri din această primăvară se ridică la 42,4 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici