GALERIE FOTO Trafic aglomerat la metrou. Sute de călători, pe peroane/ UPDATE Metrorex: Pentru a evita aglomeraţia este posibilă limitarea accesului în staţii

Trafic aglomerat, miercuri dimineaţa la metrou, după ce călătorii au preferat acest mijloc de transport, în condiţiile în care afară se resimţeau şi minus 10 grade Celsius. ISU Bucureşti a anunţat că a trimis în teren mai multe echiaje tocmai pentru a evita incidentele. UPDATE 14.00: Metrorex a anunţat miercuri că instituţia lucrează la capacitate maximă, cu 62 de trenuri şi trei rezerve, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 - 9:00 şi 17:00 - 19:00) , pe toate toate magistralele, iar pentru evitarea aglomeraţiei este posibilă limitarea accesului în staţii.

8322 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Trafic aglomerat la metrou. Sute de călători, pe peroane/ UPDATE Metrorex: Pentru a evita aglomeraţia este posibilă limitarea accesului în staţii

GALERIE FOTO Trafic aglomerat la metrou. Sute de călători, pe peroane

"Ca urmare a condiţiilor meteorologice din această perioadă, Metrorex continuă seria măsurilor pentru îmbunătăţirea serviciului public de transport cu metroul. Astfel, pentru deszăpezirea zonelor de acces în staţiile de metrou, au fost mobilizaţi suplimentar peste 100 de angajaţi. De asemenea, Metrorex a solicitat şi a primit sprijinul autorităţilor de ordine şi siguranţă publică - Poliţia Metrou, pentru dirijarea călătorilor în staţiile cu un trafic crescut – Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei (1 şi 2)", se arată într-un comunicat de presă.

Instituţia anunţă că, pentru evitarea aglomeraţiei, este posibilă limitarea accesului în staţii, în faţa validatoarelor şi la nivelul peronului.

"Alte măsuri pentru diminuarea supraaglomerării peroanelor sunt: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o dispersare optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor" se mai arată în comunicatul Metrorex, care face precizarea că scările din pasajele subterane, de la Universitate şi Obor, nu aparţin şi nu sunt gestionate de către instituţie.

Miercuri dimineaţa, sute de oameni s-au înghesuit în staţiile de metrou, în condiţiile în care afară se resimţeau şi minus 10 grade Celsius, iar traficul se desfăşura în condiţii de iarnă.

Imaginile surprinse de bucureşteni şi postate pe paginile de Facebook arată aglomeraţia înregistrată miercuri dimineaţa pe toate liniile de metrou.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov anunţă că "la nivelul unor staţii de metrou am sesizat existenţa unui număr ridicat de călători, aflaţi pe peron, în aşteptarea trenurilor. Această situaţie, posibil generatoare de situaţii de urgenţă a impus ca ISUBIF să deplaseze echipaje în teren, pentru efectuarea unei recunoaşteri, la nivelul statiilor Unirii 1-2, Victoriei 1-2, Universitate, Gara de Nord, Nicolae Grigorescu, Dristor 1-2. La staţiile de amplificare din incinta metroului sunt transmise frecvent mesaje de atenţionare, în atenţia călătorilor, în vederea evitării supraaglomerării".

Metrorex roagă călătorii să permită închidererea uşilor de acces şi să nu se înghesuie. Autorităţile anunţă că tocmai blocarea uşilor duce la întârzieri ale garniturilor de metrou.

În urmă cu două zile, Metrorex anunţa că de luni pana vineri, in intervalele cu vârf de trafic (7:00 – 9:00; 17:00 – 19:00), pe toate magistralele de metrou, circulă numărul maxim de trenuri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici