Ginerele lui Bercea Mondial, judecat în continuare în arest preventiv - decizie definitivă

Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, judecat alături de alţi patru membri ai familiei Anghel pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, rămâne în arest preventiv, a decis definitiv Curtea de Apel Constanţa, după ce săptămâna trecută Tribunalul hotărâse arestul la domiciliu în cazul acestuia.

47 afișări
Imaginea articolului Ginerele lui Bercea Mondial, judecat în continuare în arest preventiv - decizie definitivă

Ginerele lui Bercea Mondial, judecat în continuare în arest preventiv - decizie definitivă (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Curtea de Apel Constanţa a admis, marţi, contestaţia DNA la decizia de joia trecută a Tribunalului Constanţa, de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul lui Marius Constantin.

Avocatul acestuia, Pavel Abraham, a cerut instanţei respingerea ca nefondată a contestaţiei DNA, precizând că decizia Tribunalului Constanţa din data de 19 februarie prin care clientul său urma să fie judecat în arest la domiciliu a fost una legală şi temeinică.

Abraham a mai spus că măsura arestului preventiv nu mai este oportună pentru clientul său deoarece acesta stă de nouă luni în închisoare.

Marius Constantin a spus, la rândul său, că îşi doreşte să fie alături de familie, promiţând că dacă va fi plasat în arest la domiciliu va respecta toate regulile.

Curtea de Apel a admis contestaţia DNA şi a decis să menţină măsura arestului preventiv, decizia fiind definitivă.

Tribunalul Constanţa a decis, joia trecută, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, judecat, alături de alţi patru membri ai familiei Anghel, pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, decizia fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie a anului trecut, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un alt dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici