Guvernul a decis concedierea altor 2.270 angajaţi din structura Ministerului Educaţiei

Guvernul a decis, miercuri, desfiinţarea a peste 4.240 posturi din structura centrală şi unităţile deconcentrate ale Ministerului Educaţiei, dintre care aproape 2.270 posturi sunt în prezent ocupate, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

57 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis concedierea altor 2.270 angajaţi din structura Ministerului Educaţiei

Guvernul a decis concedierea altor 2.270 angajaţi din structura Ministerului Educaţiei (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Resstrângerea posturilor afectează inclusiv Casa Corpului Didactic şi inspectoratele şcolare, au arătat sursele.

Potrivit acestora, numărul de posturi din structura centrală şi unităţile deconcentrate ale Ministerului Educaţiei a fost redus, prin hotărâre de guvern, cu 4.246 locuri, dintre care 2.269 ocupate şi 1.977 vacante. Economia totală rezultată din desfiinţarea acestor posturi este estimată la 90 milioane lei anual.

"Hotărârea de guvern asigură şi cadrul legal pentru desfiinţarea a 15.000 posturi din sistemul de învăţământ, conform deciziei anterioare a Guvernului, măsură care va fi aplicată începând cu noul an şcolar", au arătat sursele.

Contactat de MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a apreciat că, după procesul de restructurare, aparatul de lucru al ministerului este corect dimensionat.

"Obiectivul primar al ministerului este creşterea oportunităţilor educaţionale ale copiilor şi cheltuirea eficientă a fondurilor publice. Cred că după această restructurare, aparatul de lucru al ministerului este corect dimensionat şi ne pregătim intens pentru începerea noului an şcolar", a spus Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici