Guvernul aprobă construirea a şase spitale de urgenţă private

Guvernul şi-a dat acordul de principiu pentru construcţia de către Ministerul Sănătăţii, în regim de parteneriat public-privat, a unei reţele de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

93 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă construirea a şase spitale de urgenţă private

Guvernul aprobă construirea a şase spitale de urgenţă private (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Acordul a fost dat în şedinţa de miercuri a Guvernului, pe baza unui memorandum.

Informaţia a fost confirmată ulterior de purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a precizat că, în zilele următoare, premierul Emil Boc va susţine "o declaraţie separată".

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că ministerul vrea să construiască în parteneriat public-privat o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atât finanţarea, cât şi managementul urmând să fie private.

El a mai spus că noile spitale regionale de urgenţă vor fi gândite ca centre universitare care să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile care necesită o abordare multidisciplinară în domeniul terapiei.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că prin acest proiect se urmăreşte crearea unor unităţi compacte autonome de urgenţă, cu funcţionalitate integrală - investigaţii, diagnostic şi tratament - care să facă posibilă eficientizarea serviciului medical prin reducerea timpului necesar şi a costurilor pentru stabilirea diagnosticului.

Costurile estimate de echipa de specialişti a Ministerului Sănătăţii pentru realizarea acestui proiect sunt de 1,5 miliarde de euro.

Ministerul Sănătăţii va participa în parteneriatul acesta cu terenurile pe care se vor construi spitalele, iar companiile eligibile cu partea de finanţare.

Cseke Attila estimează că în 14-16 luni ar putea începe construcţia unităţilor spitaliceşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici