Ce indemnizaţii au managerii de stat. Sumele ajung până la 66.000 lei lunar - LISTA SALARIILOR

Managerii din companiile de stat au indemnizaţii lunare cuprinse între 11.250 lei şi 66.642 lei, în timp ce membrii consiliilor de administraţie încasează lunar între 132 lei şi 33.000 lei, mari alocaţii fiind la Transgaz, Imprimerie, CN Uraniu, CE Oltenia, Electrica, Cuprumin, Romatsa, Tarom, CFR.

2166 afișări
Imaginea articolului Ce indemnizaţii au managerii de stat. Sumele ajung până la 66.000 lei lunar - LISTA SALARIILOR

Guvernul prezintă indemnizaţiile managerilor de stat. Sumele ajung până la 66.000 lei lunar (Imagine: Shutterstock)

Indemnizaţiile sunt indicate într-un document prezentat de Guvern. LISTA SALARIILOR

Potrrivit datelor prezentate, cel mai mare nivel lunar al indemniazaţiei de manager se întâlneşte la CN Căi Ferate CFR SA, de 14.583 euro, şi la Poşta Română, de aproximativ 14.280 euro.   

Indemnizaţia de manager se ridică la peste 11.000 euro în cazul Electrica, la circa 10.000 euro la Nuclearelectrica, Cuprumin, Tarom şi Romatsa, la 9.500 euro în cazul CFR Marfă şi 9.100 euro pentru CFR Călători, la peste 8.500 euro în cazul CN Imprimeria Română sau Electrrica Furnizare şi la peste 7.500 euro în cazul Administraţei Porturilor Maritime Constanţa.

Între 5.000 şi 6.000 euro lunar mai primesc ca indemnizaţie managerii la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, Complexul Energetic Oltenia, Transgaz, Electrica Distribuţie Muntenia Nord.

Totodată, un membru de CA la Electrica primeşte lunar peste 7.300 euro, un membru de CA la RA Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi încasează peste 5.000 euro lunar, iar un membru al CA la CFR primeşte peste 3.400 euro lunar.

Executivul a decis, miercuri, să limiteze salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici