Guvernul îi premiază pe elevii care au obţinut media 10 la BACALAUREAT. Elevii vor primi câte 3.000 de lei

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an vor primi câte 3.000 de lei, în baza unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

2590 afișări
Imaginea articolului Guvernul îi premiază pe elevii care au obţinut media 10 la BACALAUREAT. Elevii vor primi câte 3.000 de lei

Guvernul îi premiază pe elevii care au obţinut media 10 la BACALAUREAT. Elevii vor primi câte 3.000 de lei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Surse guvernamentale au declarat, miercuri dimineaţa, pentru MEDIAFAX că Guvernul vrea să îi premieze pe elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an, o decizie în acest sens urmând să fie luată în şedinţa de miercuri a Executivului.

"Guvernul a pregătit deja o hotărâre în vederea premierii elevilor care au obţinut media 10 la bacalaureat, iar actul normativ a fost inclus pe agenda şedinţei de miercuri", au declarat sursele.

Ulterior, la începutul şedinţei de guvern, subiectul a fost discutat de premierul Victor Ponta cu ministrul Educaţiei.

"Înţeleg că, astăzi, o să adoptăm un act prin care puteţi să-i premiaţi pe cei care au luat 10 la Bac. Eu înţeleg că am vorbit de cei care au copiat şi e bine că-i sancţionăm şi îi pedepsim, dar pe cât posibil să vorbim şi de cei care au luat nota zece", a spus Ponta.

Ministrul a arătat că, din datele sale, un număr de 124 elevi au obţinut media 10 la bacalaureat, fiind încă în analiză şi unele contestaţii, numărul final de beneficiari urmând să se situeze la în jur de 130 tineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici