Hossu: Sindicaliştii vor ieşi în stradă mai devreme de 31 mai dacă Guvernul îşi asumă răspunderea

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat joi că sindicaliştii vor ieşi în stradă mai devreme de 31 mai dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, anunţând acţiuni ample de protest în ziua când se va discuta moţiunea de cenzură în Parlament.

37 afișări
Imaginea articolului Hossu: Sindicaliştii vor ieşi în stradă mai devreme de 31 mai dacă Guvernul îşi asumă răspunderea

Hossu: Sindicaliştii vor ieşi în stradă mai devreme de 31 mai dacă Guvernul îşi asumă răspunderea (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Bogdan Hossu a declarat, înaintea discuţiilor de la Ministerul Finanţelor, că dacă Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, adică în aproximativ o săptămână, vor avea loc ample acţiuni de protest ale sindicaliştilor.

Preşedintele "Cartel Alfa" a spus că aşteaptă de la întâlnirea de joi o îmbunătăţire a măsurilor cuprinse în scrisoarea de intenţie către FMI, precizând că nu acceptă o altă discuţie privind date economice, deoarece partenerii sociali au avut astfel de discuţii timp de opt zile.

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a declarat că nu ştie dacă discuţiile care vor avea loc la Ministerul Finanţelor sunt ca urmare a mitingului de miercuri, dar speră ca reprezentanţii sindicaliştilor să nu fie puşi în faţa faptului împlinit şi să poată fi dezamorsată" greva din 31 mai.

"Sper să nu fim puşi în faţa faptului împlinit, nu cred că este o întâlnire de curtoazie şi sper ca în urma discuţiilor să dezamorsăm greva din 31 mai", a spus Petcu.

La rândul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că nu-şi pune mari speranţe în întâlnirea de joi.

Costin a precizat că el crede că Guvernul va merge înainte cu măsurile cuprinse în scrisoarea de intenţie către FMI, astfel încât se va ajunge la grevă generală la nivel naţional pe 31 mai.

Guvernul va adopta scrisoarea de intenţie cu FMI în şedinţa de miercuri, interval în care va continua discuţiile cu sindicatele, patronatele şi partidele politice, dar alternativa este plata unor salarii şi pensii scăzute sau sistarea acestor plăţi din luna decembrie, a declarat premierul Emil Boc.

"Dialogul social nu se va opri niciodată, ci va continua. Miercuri se va aproba scrisoarea de intenţie cu FMI, iar imediat va avea loc angajarea răspunderii, interval în care vom continua discuţiile cu sindicatele, patronatele, partidele. În esenţă însă, ori majorăm taxele, ori reducem cheltuielile. Alternativa este să plătim salarii şi pensii mai mici sau din decembrie să nu mai plătim deloc", a spus Boc, înaintea discuţiei cu sindicatele.

Modificarea scrisorii suplimentare la acordul cu Fondul Momentar Internaţional convenită la începutul lunii cu misiunea de evaluare a instituţiei ar reprezenta o eroare, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, înainte de întâlnirea cu liderii sindicali şi cu premierul Emil Boc.

Liderii confederaţiilor sindicale au intrat la negocieri cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru a discuta despre măsurile cuprinse în scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici