IGSU: Peste 1.700 situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore, la nivel naţional

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, salvatorii au acţionat pentru gestionarea a 1.716 situaţii de urgenţă. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate pentru acordarea de prim ajutor, 1.331 de persoane fiind asistate medical.

209 afișări
Imaginea articolului IGSU: Peste 1.700 situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore, la nivel naţional

IGSU: Peste 1.700 situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore, la nivel naţional

În afara acestor situaţii, pompierii au intervenit pentru stingerea a 92 incendii, precum şi în alte 304 intervenţii destinate protecţiei comunităţilor şi a bunurilor acestora, informează IGSU.

De asemenea, echipajele de descarcerare şi prim ajutor au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Totodată, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii militari au salvat 9 de persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise 84 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, dintre care 28 privind prezenţa unor urşi, în judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Bihor, Covasna, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Vâlcea şi Vrancea, 55 privind fenomenele hidrometeorologice/meteorologice periculoase în judeţele Arad, Argeş, Braşov, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Cluj, Caraş-Severin, Dolj, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Suceava, Satu Mare şi Timiş şi 1 privind producerea unui incendiu cu degajări mari de fum în judeţul Dâmboviţa.

Concomitent cu misiunile desfăşurate pentru stingerea incendiilor şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, peste 3.400 pompieri militari, cu peste 2.800 de mijloace tehnice, au fost la datorie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acţionat în 35 de localităţi din 18 judeţe - (Alba, Arad, Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava şi Teleorman - pentru evacuarea apei 8 case, 81 curţi, 1 anexă gospodărească, 29 beciuri/subsoluri, precum şi pentru degajarea a 11 copaci căzuţi pe carosabil, fiind avariate 2 autoturisme şi 2 imobile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici