IGSU:Pompierii au intervenit în peste o mie de situaţii în noaptea de Înviere, mai puţine ca în 2015

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore, pompierii au fost chemaţi la 1.002 de intervenţii, 52 dintre ele fiind incendii iar în 877 de cazuri s-a acordat primul ajutor medical, au anunţat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

747 afișări
Imaginea articolului IGSU:Pompierii au intervenit în peste o mie de situaţii în noaptea de Înviere, mai puţine ca în 2015

IGSU:Pompierii au intervenit în peste o mie de situaţii în noaptea de Înviere, mai puţine ca în 2015 (Imagine Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

Printr-un comunicat de presă, reprezentanţii IGSU anunţă că în noaptea de Înviere peste 2.000 de salvatori au fost în teren la evenimente publice. Astfel, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost 1.002 de intervenţii, dintre care 52 fiind incendii.

„Au fost derulate 1.002 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 52 misiuni de stingere a incendiilor, 877 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, cinci misiuni de descarcerare şi cinci pentru deblocare/salvare. De asemenea, în această perioadă, 780 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 11 persoane au fost salvate din medii ostile vieţii”, se arată în comunicat.

Cei de la IGSU anunţă că numărul intervenţiilor au scăzut cu 21% faţă de noaptea de Înviere din 2015. Pentru duminică şi luni, mai multe autospeciale de descarcerare şi prim ajutor au trimise pe autostrăzile A2 şi A4, „având în vedere că este preconizată o creştere a numărului de persoane care se deplasează în zona litoralului.”

Totodată, la Prislop în judeţul Hunedoara a fost instalat şi dat în funcţiune un punct de prim ajutor medical, unde vor fi prezenţi paramedici SMRD, mai anunţă IGSU.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici