În ce condiţii se va desfăşura sărbatoarea Sfântului Andrei. Arhiepiscopul Teodosie a anunţat toţi preoţii că va avea loc o singură Liturghie

  • Pe 30 octombrie este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei
  • Toţi preoţii Tomisului vor ţine slujba la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei
  • Toate bisericile din Arhiepiscopie vor rămâne deschise pentru rugăciuni individuale
704 afișări
Imaginea articolului În ce condiţii se va desfăşura sărbatoarea Sfântului Andrei. Arhiepiscopul Teodosie a anunţat toţi preoţii că va avea loc o singură Liturghie

UPDATE: ÎPS Teodosie, clarificări cu privire la Liturghia de Sfântul Andrei. Document intern „insuficient formulat”.

Ştii deja că pe 30 octombrie este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei. Prilej bun de pelerinaj, dar nu ştiu cât de bun pe timp de pandemie.

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Teodosie a anunţat toţi preoţii din Eparhia Tomisului că va avea loc o singură Liturghie - slujba de la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei. Aici ar trebui să fie prezent tot clerul, dar nu şi toţi credincioşii.

Poţi participa la eveniment doar dacă ai domiciliul în localitatea Ion Corvin. Dacă nu, celelalte biserici din Arhiepiscopie vor rămâne totuşi deschise pentru ruga individuală.

Ce trebuie neapărat să ştii este că dacă vii din afara localităţii la Peştera Sfântului Apostol, fără un motiv pe care să-l poţi bifa în declaraţie, te paşte o amendă între 500 şi 2500 de lei.

„Pe data de 30 noiembrie vom fi la datorie. Atât poliţiştii cât şi jandarmii vor urmări ca normele legale să fie aplicate cu stricteţe. Nu vom tolera încălcarea legii. Vom fi prezenţi şi în zona mănăstirii Sfântului Andrei, pentru a se urmări dacă se respectă aceste prevederi legale în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase. La aceste manifestări religioase pot participa doar oamenii care au domiciliul în localitatea respectivă, vorbind aici despre localitatea Ion Corvin. Celelalte persoane, din alte localităţi, nu au voie să participe la aceste pelerinaje sau la aceste manifestări”, spune Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Dacă tot a venit vorba de pelerinaj, îţi spun că încă există agenţii de travel care organizează excursii la Peşteră. Pentru 100 lei poţi pleca cu autocarul din Bucureşti pe 29 noiembrie şi poţi participa la slujba dedicată Sfântului. Nu singur, alături de un grup de minim 40 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici