Topul judeţelor din România după amenzile date în starea de urgenţă: diferenţa dintre primul şi ultimul loc e de 40 de milioane de lei

  • Judeţul Bihor se află pe primul loc, cu amenzi în valoare de peste 40 de milioane de lei
  • Pe locul doi este judeţul Dolj, cu amenzi date în valoare de aproape 18 milioane de lei
  • De cealaltă parte, în jugel Gorj au fost aplicate sancţiuni în valoare de puţin peste 1 milion de lei
3458 afișări
Imaginea articolului Topul judeţelor din România după amenzile date în starea de urgenţă: diferenţa dintre primul şi ultimul loc e de 40 de milioane de lei

În starea de urgenţă, valoarea maximă a amenzii pentru nerespectarea restricţionării circulaţiei a fost de 20.000 de lei. Astfel, într-un top al judeţelor cu cea mai mare valoare a amenzilor, judeţul Bihor este pe primul loc, cu sancţiuni în valoare de peste 40 de milioane de lei. Pe locul doi este judeţul Dolj, acolo unde poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de aproape 18 milioane de lei, conform unei analize realizată de ONG-ul Expert Forum.

La polul opus este judeţul Gorj, acolo unde angajaţii MAI şi MapN au acordat amenzi în valoare de puţin peste 1 milion de lei. În urma acestei analize, judeţele care au valorile cele mai mari la amenzi, nu sunt şi cele care au acordat cele mai multe sancţiuni. Astfel, cel mai mare număr de amenzi a fost aplicat în judeţul Prahova, cu peste 11.000, urmat de judeţul Constanţa şi Iaşi.

Amenzile majorate prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului au fost declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională, dar asta nu înseamnă că vor fi anulate ci că pot fi atacate în instanţă de fiecare persoană care a primit o astfel de sancţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici