Ministerul Sănătăţii: 15 copii din Argeş sunt internaţi în Bucureşti, la cinci s-a confirmat infecţia cu rotavirus

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că în cazul a cinci, din cei 15 copii transportaţi din Argeş, analizele au confirmat infecţia cu rotavirus. Totodată, ministerul a decis sancţionarea managerului şi a asistentei şefe a clinicii din Piteşti pentru nerespectarea condiţiilor de spitalizare.

14378 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: 15 copii din Argeş sunt internaţi în Bucureşti, la cinci s-a confirmat infecţia cu rotavirus

13 noi cazuri de copii cu infecţii digestive grave, înregistrate în Argeş. Medicii spun că nu e bacterie intraspitalicească

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că, în total, 15 copii au fost transportaţi în Capitală de la spitalele din Argeş. 12 copii au fost internaţi la Spitalul “Marie Curie”, dintre care unul a decedat, iar alţi trei au fost internaţi la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş”.

Analizele de laborator au confirmat infecţia cu rotavirus la cinci dintre copii, în timp ce pentru alţi nouă încă mai sunt aşteptate rezultatele. Într-un singur caz, o fetiţă de 11 luni, a fost confirmată prezenţa bacteriei E.coli. Copilul a fost transportat din Argeş la Spitalul “Marie Curie” şi a decedat din cauza complicaţiilor.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat că, începând de miercuri, de a ora 18.30 şi până joi la ora 8.00, au fost preluate, în urma apelului la 112, 13 cazuri de sindrom hemolotic uremic.

“Cinci cazuri au fost transferate la Spitalul de Pediatrie din Piteşti (în investigaţii), alte patru cazuri la Secţia de Contagioase (rotavirus) şi patru cazuri la Spitalul Municipal Câmpulung (boală diareică, formă uşoară)” se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Instituţia a mai anunţat că niciunul dintre copiii internaţi, începând de miercuri seara, nu a mai fost transferat în Capitală.
Alţi 14 copii, cei mai mulţi din judeţul Argeş, au fost transportaţi zilele trecute la clinicile din Bucureşti cu infecţii digestive acute. Unul dintre ei, o fetiţă de 11 luni, a murit din cauza complicaţiilor.

Medicii de la “Marie Curie” au anunţat, joi, că trei din cei 11 copii internaţi în spital sunt la Terapie Intensivă în stare foarte gravă, în timp ce alţi trei nu au avut nevoie de dializă. Până acum, toate datele indică prezenţa bacteriei E.coli, care poate fi luată din alimente preparate necorespunzător.

"E un tip de bacterie extrem de agresiv pentru ca atacă peretele vascular al organelor importante începând cu rinichii. E un tip de septicemie foarte gravă", a declarat, joi, dr. Mihaela Bălgrădean, directorul Clinicii de Pediatrie de la Spitalul “Marie Curie”.

Totodată, conducerea spitalului a anunţat că bebeluşii nu s–au îmbolnăvit în spitale. “E exclus ca bacteria să fie luată din spital, pentru că unii dintre cei aduşi la Bucureşti nici nu au fost internaţi la Piteşti”, a mai declarat dr. Mihaela Bălgrădean.

O echipă de medici epidemiologi, infecţionişti şi de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, Institutului National de Sănătate Publică şi a Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” s-a deplasat, joi, la Piteşti pentru a verifica modul in care se desfăşoara ancheta epidemiologică “Principala preocupare a Ministerului Sănătăţii este depistarea cât mai urgentă a cauzelor care au dus la îmbolnăvirea copiilor din judetul Arges” se arată într-un comunicat al ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă în cazul bebeluşilor internaţi la spitalul „Marie Curie” cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic şi a precizat că doar la unul din cazuri s-a confirmat, până acum, infecţia cu E.coli. Este vorba despre un copil cu vârsta sub un an, transferat în stare gravă la Spitalul Marie Curie, şi care a decedat pe 4 februarie, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici