Încă o persoană a murit din cauza virusului gripal. Numai în ultimele cinci zile au fost confirmate 14 decese

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, vineri, a fost confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat de 28 de ani, din judeţul Iaşi, nevaccinat antigripal. Numărul total al deceselor a ajuns la 32, în sezonul 2017-2018

598 afișări
Imaginea articolului Încă o persoană a murit din cauza virusului gripal. Numai în ultimele cinci zile au fost confirmate 14 decese

Încă o persoană a murit din cauza virusului gripal. Numai în ultimele cinci zile au fost confirmate 14 decese

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează, prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că un un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Judeţul Iaşi, a murit din cauza virusului gripal de tip A, acesta fiind un caz social fără a fi vaccinat antigripal.

Numărul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 ajuns la 32.

Numai în ultimele cinci zile au fost confirmate 14 decese cauzate de gripă.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă după ce, luni, s-au înregistrat alte patru decese cauzate de virusul gripal. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici