Incendii pe bandă rulantă în judeţul Galaţi. O persoană a murit, iar pagubele sunt însemnate. FOTO

  • O persoană a murit, zeci de animale au fost carbonizate şi trei case au fost complet distruse în mai multe incendii izbucnite în judeţul Galaţi.
  • În total, pompierii gălăţeni şi echipajele SMURD au avut 27 de misiuni într-o singură zi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
629 afișări
Imaginea articolului Incendii pe bandă rulantă în judeţul Galaţi. O persoană a murit, iar pagubele sunt însemnate. FOTO

Incendii pe bandă rulantă în judeţul Galaţi. O persoană a murit, iar pagubele sunt însemnate. FOTO

Potrivit pompierilor Galaţi, luni, cel mai grav incident a avut loc în localitatea Fârţăneşti. Flăcările au distrus o casă, iar după ce au stins incendiul, pompierii au descoperit corpul carbonizat al unui bărbat de 63 de ani.

„Din cauza materialelor combustibile depozitate pe sobă şi în apropierea acesteia, focul s-a propagat la întreaga gospodărie. Pompierii au lucrat aproape trei ore pentru a lichida incendiul, care a distrus trei camere de locuit şi bunurile aferente acestora. Din păcate, după lichidarea incendiului, într-una din camere a fost găsită o victimă. Bătrânul de 63 de ani care dormea lângă sobă a fost găsit carbonizat. Pe timpul operaţiunilor de localizare a incendiului, s-a observat propagarea flăcărilor la o locuinţă învecinată. Pompierii au localizat la timp focul, însă au fost deterioraţi 200 mp de acoperiş din asterială de lemn şi tavanul cu mobilierul camerelor”, au anunţat reprezentanţii ISU Galaţi.

În alte incidente, au ars în întregime două case, numeroase bunuri şi au murit 26 de oi şi un cal. Pagubele sunt de ordinul zecilor de mii de lei.

„În 24 februarie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” Galaţi au fost solicitate şi au intervenit la 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 2 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă. Echipajele SMURD din cadrul ISU Galaţi au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 16 cazuri medicale”, au precizat reprezentanţii ISU Galaţi.

În cele mai multe cazuri, incendiile au izbucnit din cauza focului lăsat nesupravegheat şi a defecţiunilor apărute la sobe şi hornuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici