INCENDIU de pădure în Buzău: Între 4 şi 5 hectare de pădure ard în comuna Lopătari

Între patru şi cinci hectare de litieră de pădure ard în comuna buzoiană Lopătari, intervenţia pompierilor fiind dificilă din cauza zonei foarte greu accesibile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

377 afișări
Imaginea articolului INCENDIU de pădure în Buzău: Între 4 şi 5 hectare de pădure ard în comuna Lopătari

Între 4 şi 5 hectare de pădure ard în comuna buzoiană Lopătari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 4 - 5 hectare de litieră de pădure, în comuna Lopătari.

Potrivit sursei citate, zona este foarte greu accesibilă, cu teren dificil, drumul de parcurs fiind, pe jos, de circa 5 kilometri.

La locul incendiului au fost trimise cinci autospeciale cu apă şi spumă, un ATV şi o şenilată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău a spus că incendiul a fost localizat, însă pentru a se evita propagarea flăcărilor, echipele de intervenţie au dărâmat câţiva copaci cu drujbele

Totodată, George Creţu a adăugat că pompierii sunt ajutaţi de un serviciu de voluntari din zonă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici