Incendiu puternic lângă Ambasada SUA din Capitală. Maşina cântăreţei Corina Bud a ars în întregime

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineaţă, în subsolul unui bloc de lângă Ambasada SUA din Capitală, unde o maşină arde în parcarea subterană a imobilului, la faţa locului ajungând trei maşini ale ISU şi un echipaj de la descarcerare.

1545 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic lângă Ambasada SUA din Capitală. Maşina cântăreţei Corina Bud a ars în întregime

Incendiu puternic în subsolul unui bloc de lângă Ambasada SUA din Capitală

Primele informaţii remise presei de către autorităţi arată că un locatar care a încercat să stingă incendiul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul a izbucnit într-un imobit din cartierul rezidenţial Băneasa.

Şeful centrului operaţional al muncipiului Bucureşti, lt. col. Adrian Vasile Popa, a declarat că focul a fost stins, dar că efectivele ISU rămân pe poziţie pentru a căuta posibile focare ascunse, pentru a degaja subsolul de vaporii de combustibili, pentru a îndepărta maşina care a ars şi pentru a descoperi cauzele care au generat incendiul.

Potrivit sursei citate, o maşină a ars puternic, iar alte cinci au avut de suferit de pe urma incendiului.

Lt. col. Popa a mai arătat că apartamentele din imobil nu au fost afectate de incendiul izbucnit la subsol, precizând că ventilaţia s-a făcut corespunzător, fumul ieşind pe o gură centrală de aerisire a imobilului.

Întrebat dacă în imobil există sistem antiincendiu, oficialul ISU a arătat că nu ştie la acest moment, dar că în cadrul cercetării de la faţa locului se va urmări dacă era un astfel de sistem şi dacă sistemul de ventilaţie a funcţionat corect.

Popa a mai spus că a existat o singură persoană, un bărbat, care s-a intoxicat cu fum în timp ce a încercat să stingă de unul singur maşina care a luat foc, acesta fiind transportat la spital. Potrivit medicilor, bărbatul a refuzat internarea.

Primele măsuri luate de pompieri au fost degajarea parcajului subteran şi evacuarea locuitorilor celor mai apropiate apartamente din zona incendiului.

Oficialul ISU a precizat că maşinile afectate vor fi scoase după cercetarea la faţa locului, arătând că deocamdată există încă vapori de combustibil pentru această situaţie fiind luată măsura creării unei pături de spumă.

  • Maşina care a ars în incendiu este a cântăreţei Corina Bud

Maşina care a ars în întregime în subsolul imobilului este a cântăreţei Corina Bud, care domiciliază împreună cu soţul ei în blocul al cărui subsol a fost cuprins de incendiu.

Unul dintre vecinii artistei a spus, vineri, după stingerea incendiului, că maşina care a ars aproape în întregime aparţine cântăreţei Corina Bud.

Acesta a arătat că artista este supărată din cauza acestui eveniment nefericit şi că nu-şi poate explica cum ar fi putut să ia foc maşina.

Sursa citată a mai arătat că maşina cu pricina a fost pornită vineri dimineaţă pentru o verificare de rutină, membrii familiei Bud optând să plece cu o altă maşină.

Ulterior, la aproximativ 20 de minute, ar fi izbucnit incendiul.

Potrivit vecinului artistei, în stingerea incendiului s-ar fi implicat persoana desemnată cu mentenanţa imobilului, un bărbat, care s-a intoxicat cu fum.

Soţul artistei, prezent la faţa locului nu a vrut să comenteze evenimentul.

Corina Bud nu a putut fi văzută la faţa locului.

Opt maşini de intervenţie şi 40 de lucrători ISU au fost concentraţi la incendiul din Băneasa. Imobilul la subsolul căruia a ars mocnit un autovehicul se află în apropierea noului sediul al Ambasadei Statelor Unite, din cartierul rezidenţial Băneasa, care îşi va începe activitatea cu publicul în data de 14 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici