Incendiu puternic într-un bloc din Miercurea Ciuc. Locatarii au fost evacuaţi, fără a exista victime

Un număr de 24 de persoane dintr-un bloc din municipiul Miercurea Ciuc au fost evacuate, în noaptea de duminică spre luni, după ce un incendiu a izbucnit la barul aflat la etajul întâi al imobilului, flăcările propagându-se şi la apartamentele de la nivelele superiorare.

316 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic într-un bloc din Miercurea Ciuc. Locatarii au fost evacuaţi, fără a exista victime

Incendiu puternic într-un bloc din Miercurea Ciuc. Locatarii au fost evacuaţi, fără a exista victime (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Gărzii de Intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, maior Radu Monoranu, a declarat, luni, că focul a izbucnit după miezul nopţii la barul care ocupă primul nivel al unui bloc de pe strada Harghita din Miercurea Ciuc.

La faţa locului au mers cinci echipaje de la detaşamentul de pompieri Miercurea Ciuc, cu trei autospeciale, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD, precum şi echipe de intervenţie ale Electrica şi Distrigaz, care au întrerupt furnizarea utilităţilor pe durata intervenţiei pompierilor. La rândul lor, poliţiştii rutieri au blocat circulaţia în zonă.

Pompierii i-au evacuat pe cei 24 de locatari din bloc, fără a exista răniţi.

"Incendiul a izbucnit la etajul întâi al clădirii, unde funcţiona un bar şi apoi s-a propagat cu viteză pe verticală, la etajele superioare. A fost afectată o scară de bloc cu nouă apartamente în total, din care şase au fost afectate în mod direct de către incendiu", a precizat Monoranu.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore şi jumătate.

Flăcările au mistuit interiorul barului pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, tâmplăriile balcoanelor şi ferestrelor celor şase apartamente situate la etajele superioare şi bunurile depozitate în terase.

Cauza probabilă a incendiului, precum şi valoarea pagubelor produse în urma incendiului sunt în curs de stabilire.

Locatarii blocului cuprins de flăcări susţin că focul ar fi fost pus intenţionat la barul care aparţine unui fost "locotenent" al controversatului om de afaceri harhitean Csibi Istvan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici