Încep târgurile de joburi. Cum să faci un CV care să nu fie ignorat

La acest început de an, angajatorii le dau veşti bune celor care îşi caută un loc de muncă, aceştia fiind dispuşi să facă mai multe angajări decât în anii anteriori. De exemplu, potrivit celui mai nou studiu privind intenţiile de angajare, unul din cinci patroni vrea să facă recrutări în următoarele trei luni, număr în creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

168 afișări
Imaginea articolului Încep târgurile de joburi. Cum să faci un CV care să nu fie ignorat

Încep târgurile de joburi. Cum să faci un CV care să nu fie ignorat (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, târgurile de joburi din aprilie se anunţă mai bogate în oferte de joburi decât anul trecut.

Dacă vrei să-ţi cauţi de lucru, poţi participa în 8 şi 9 aprilie la Angajatori de Top sau la bursa de locuri de muncă organizată de stat, în 14 aprilie.

Oferta de locuri de muncă vacante nu este, însă, singurul lucru de care este nevoie pentru a fi angajat. CV-ul este primul pas pentru a fi chemat ulterior la interviu.

Cum trebuie să-ţi faci CV-ul

Gândeşte-te că cei la care urmează să trimiţi CV-ul văd sute sau chiar mii de astfel de documente înainte de a ajunge la al tău. Prin urmare, acesta trebuie să fie, în primul rând, cât mai scurt, concis şi lizibil.

Nu porni de la ideea că dacă are mai multe pagini impresionează mai mult. Total greşit! Încearcă să comprimi toată activitatea profesională pe o pagină - maximum două. Dacă CV-ul tău are mai mult de-atât, este posibil ca angajatorul nici să nu-l citească.

Citeşte mai multe despre CV-ul care să nu fie ignorat de angajator pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici