Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: Peste o mie de intervenţii, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că, în Noaptea de Înviere, au fost mobilizaţi peste 4.600 de pompieri cu 800 de autospeciale de stingere, fiind pregătite peste 320 echipaje SMURD. Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în peste 1000 de situaţii.

205 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: Peste o mie de intervenţii, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: Peste o mie de intervenţii, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional

"La nivel naţional au fost derulate 1.038 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 59 misiuni de stingere a incendiilor, 872 cazuri SMURD (868 pentru acordarea primului ajutor medical şi 4 misiuni de descarcerare) şi 107 pentru protecţia comunităţilor. La lăcaşurile de cult nu s-au înregistrat incendii", transmite IGSU.

Potrivit sursei citate, numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a scăzut cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut.

"Noaptea trecută, aproape 1.600 pompieri s-au aflat în proximitatea bisericilor şi a mănăstirilor unde au fost organizate slujbe religioase cu public numeros. Pe timpul slujbelor de Înviere, 56 persoane au fost asistate medical la faţa locului de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor SMURD, iar 33 dintre acestea au fost transportate la unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare",precizează IGSU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici