Întârzieri de până la 90 de minute la decolare pe Aeroportul "Henri Condă". Problemele au fost remediate, iar cursele operează conform programului

Unele curse de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" au înregistrat, sâmbătă, întârzieri de până la 90 de minute la decolare din cauza unor căderi repetate de tensiune din reţeaua naţională de electricitate. La ora 13.00, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a informat că problemele apărute la sistemul de procesare automată a bagajelor au fost remediate, sistemul funcţionează la capacitate maximă iar cursele programate pentru decolare operează conform programului.

1331 afișări
Imaginea articolului Întârzieri de până la 90 de minute la decolare pe Aeroportul "Henri Condă". Problemele au fost remediate, iar cursele operează conform programului

Întârzieri de până la 90 de minute la decolare pe Aeroportul "Henri Condă". Problemele au fost remediate, iar cursele operează conform programului (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto(

UPDATE 13.00 - Problemele de pe Aeroportul "Henri Coandă", rezolvate. Sistemul de procesare a bagajelor funcţionează

Problemele apărute la sistemul de procesare automată a bagajelor pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" au fost remediate, sistemul funcţionează la capacitate maximă iar cursele programate pentru decolare operează conforma programului, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

"Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) au fost remediate neregularităţile apărute la sistemul de procesare automată a bagajelor. Începând cu ora 11.00, sistemul funcţionează la capacitate maximă. Cursele programate pentru decolare operează conform programului de zbor", se arată în comunicatul remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti (AIHCB), traficul aerian se desfăşura normal, însă unele curse au înregistrat întârzieri la decolare de până la 90 de minute.

"Întârzierile se înregistrează ca urmare a unor căderi repetate de tensiune din reţeaua naţională de electricitate, care au generat neregularităţi la sistemul de procesare automată a bagajelor la plecare. În prezent se lucrează pentru revenirea la capacitate maximă a sistemului. Bagajele pasagerilor au fost procesate în sistem manual, conform planului de contingenţă, cursele programate pentru decolare operând cu întârzieri minime faţă de programul de zbor", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti precizează că pasagerii pot obţine informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti de pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

Enel: Sistemul gestionat de Aeroportul "Henri Coandă" nu funcţionează corect

Reprezentanţii Enel au precizat pentru MEDIAFAX că angajaţii săi efectuează lucrări pe una din cele trei linii de alimentare ale Aeroportului "Henri Coandă", dar acest lucru nu ar trebui să afecteze activitatea aeroportului dacă sistemul gestionat de acesta funcţionează corect.

Potrivit sursei citate, Aeroportul "Henri Coandă", ca orice obiectiv de asemenea importanţă, este alimentat din trei linii magistrale, astfel încât dacă una se defectează, consumul aeroportului este preluat integral şi automat de una din celelalte linii disponibile.

"În acest moment, se execută lucrări pe una dintre linii, însă acest lucru nu ar trebui să afecteze activitatea aeroportului dacă automaticile de sistem, gestionate de către aeroport, funcţionează corect, deoarece linia de rezervă a fost disponibilă în permanenţă, fără întrerupere", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Enel Distribuţie Muntenia.

Declaraţia reprezentanţilor companiei a fost făcută în contextul în care, sâmbătă dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti (AIHCB), unele curse înregistrează întârzieri la decolare de până la 90 de minute, "ca urmare a unor căderi repetate de tensiune din reţeaua naţională de electricitate, care au generat neregularităţi la sistemul de procesare automată a bagajelor la plecare", potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici