Intervenţie a zeci de poliţişti după ce 20 de persoane care trebuiau evacuate s-au baricadat în case - FOTO

Zeci de poliţişti şi jandarmi au intervenit, miercuri, pentru a linişti 20 de persoane care urmau să fie evacuate dintr-un cartier de romi din Târgu-Jiu după ce şi-au construit case pe terenuri care nu le-ar aparţine, după ce acestea s-au baricadat în curţi şi au ameninţat că îşi dau foc.

399 afișări
Imaginea articolului Intervenţie a zeci de poliţişti după ce 20 de persoane care trebuiau evacuate s-au baricadat în case - FOTO

Intervenţie a zeci de poliţişti după ce 20 de persoane care trebuiau evacuate s-au baricadat în case - FOTO

Un executor judecătoresc din Dolj s-a prezentat, miercuri, în cartierul de romi Meteor din Târgu-Jiu, pentru a pune în aplicare ordinele de evacuare a patru familii, care şi-au construit locuinţele pe terenul unor alte persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele 20 de persoane s-au baricadat în curţi şi au ameninţat că îşi vor da foc dacă se va dispune demolarea caselor aflate pe terenul despre care afirmă că l-au plătit în tranşe, fără să aibă acte doveditoare.

Dragoş Ivanovici, executor din Craiova, a declarat că executarea nu a putut fi finalizată.

"Deocamdată nu este finalizată executarea. Se încearcă să se ajungă la o altă înţelegere între părţi. S-a mai încercat, dosarul este început din 2011. Până la urmă este o hotărâre judecătorească, va trebui să fie pusă în executare, dacă nu se ajunge la o înţelegere. Sunt patru debitori, hotărârea prevede lăsarea în deplină proprietate a terenului, desfiinţarea construcţiilor de pe teren, creditorul poate demola pe cheltuiala debitorilor, dacă aceştia nu se conformează. S-a mai acordat un termen de încă o săptămână. Debitorii fac demersuri la Primărie, se caută soluţii care ar putea evita evacuarea şi eliberarea cu forţa”, a spus Dragoş Ivanovici.

Oamenii spun, însă, că au plătit de-a lungul anilor, în tranşe, terenul pe care au construit locuinţele, însă nu au acte doveditoare. În plus, ei spun că proprietarii terenurilor au majorat preţul.

"Nu putem negocia, pentru că cer o sumă mare, iar noi n-avem bani. Au mărit preţul, în 2007 ne-au cerut şapte euro pe metru, acum cer de zece ori mai mult. Am zis să plătim pământul de sub casă şi o mică potecă, restul să şi-l închidă proprietarul”, a declarat Lăţa Dumitru, unul dintre cei care urmau să fie evacuaţi.

Pentru a-i linişti pe oamenii baricadaţi în curţi şi care ameninţau că îşi vor da foc au intervenit zeci de poliţişti şi jandarmi de la Gruparea Mobilă "Fraţii Buzeşti" din Craiova.

În cele din urmă, executorul judecătoresc şi avocatul proprietarilor le-a dat oamenilor o săptămână să ajungă la o înţelegere, iar în caz contrar se va merge cu utilajele în zonă pentru demolarea caselor impunătoare.

"Avem o săptămână pentru negocieri. S-a vorbit cu avocatul să se facă eşalonare la plată cu promisiune de vânzare, însă dacă preţul rămâne exorbitant, rămânem tot aşa. Noi am mai plătit unor proprietari, cred că oamenii au dat cam 500 de milioane”, a declarat Ion Marin, reprezentant al comunităţii romilor din cartierul Meteor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici