Ioan Avram Mureşan, luat cu ambulanţa de la ICCJ

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a fost internat la Spitalul Cantacuzino, după ce, vineri, i s-a făcut rău în timpul judecării procesului său, instanţa supremă amânând discuţiile în acest caz pentru 3 mai.

20 afișări
Imaginea articolului Ioan Avram Mureşan, luat cu ambulanţa de la ICCJ

Ioan Avram Mureşan, luat cu ambulanţa de la ICCJ (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ioan Avram Mureşan a fost dus cu ambulanţa de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la Spitalul Cantacuzino, din cauza unor probleme de sănătate, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Mureşan a venit, vineri, la instanţa supremă, care judecă dosarul în care acesta, împreună cu fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş, sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

În timpul discuţiilor de la instanţa supremă, Ioan Avram Mureşan a reclamat o stare de rău. Mureşan le-a spus magistraţilor ICCJ că are glicemia ridicată pe fondul stresului din timpul şedinţei, motiv pentru care a cerut să fie chemată o ambulanţă.

Ioan Avram Mureşan avea asupra lui un dispozitiv electronic de măsurare a glicemiei, pe care l-a şi folosit în timpul procesului, constatând astfel că nivelul glicemiei sale a urcat. Totul s-a petrecut în momentul în care instanţa şi reporterii din sală se pregăteau să vizioneze pe un monitor probele audio şi video ale procurorilor DNA din acest dosar.

În jurul orei 13.30, vizionarea materialelor audio-video în proces a fost amânată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma solicitării lui Mureşan de a fi chemată o ambulanţă.

Anterior, avocaţii au cerut judecătorilor să ia în discuţie o excepţie de neconstituţionalitate, dar instanţa a decis să amâne discutarea acesteia după vizionarea probelor. După ce Mureşan a fost preluat de ambulanţă, avocaţii au susţinut excepţia de neconstituţionalitate, care a fost respinsă de către instanţă.

După ce magistraţii au respins excepţia invocată, au decis amânarea cauzei pentru 3 mai, pe motiv că Avram Mureşan lipseşte. Judecătorii ICCJ au hotărât reluarea vizionării materialelor audio-video la termenul din 3 mai, precum şi emiterea unei adrese către Baroul Bucureşti, pentru desemnarea unui avocat din oficiu în cazul lui Mureşan.

Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Alături de cei doi este inculpat şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici