IPS Bartolomeu Anania a început investigaţiile la Clinica AKH din Viena

IPS Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, a ajuns cu bine vineri noapte la Clinica AKH din Viena şi a început investigaţiile pentru suferinţa cardiacă, a declarat pentru MEDIAFAX prof. dr. Mihai Lucan, şeful Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

138 afișări
Imaginea articolului IPS Bartolomeu Anania a început investigaţiile la Clinica AKH din Viena

IPS Bartolomeu Anania a început investigaţiile la Clinica AKH din Viena (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"IPS a ajuns cu bine la Viena şi a început investigaţiile cardiace. Specialiştii din România l-au sfătuit pe înaltul ierarh să meargă la Viena, iar acesta a acceptat", a precizat profesorul Lucan.

El a spus că medicii de la spitalul vienez au o veche şi foarte bună colaborare cu specialiştii români, care datează de zeci de ani.

"Avem o foarte bună şi veche colaborare cu medicii de la spitalul AKH din Viena. Nu mă refer strict la mine şi colegii clujeni, ci şi la medicii din celelalte centre universitare", a adăugat profesorul Mihai Lucan.

Mitropolitul Clujului a fost transportat, vineri seară, cu o ambulanţă SMURD de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la aeroportul din municipiu, de unde a plecat cu un avion spre Clinica AKH din Viena.

IPS Bartolomeu a fost dus la Clinica AKH din Viena după ce medicii care l-au tratat în România i-au recomandat un examen de specialitate de maximă siguranţă, care nu poate fi realizat în ţară din cauza lipsei de aparatură, declara purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Conform acestuia, examenul de specialitate pe care IPS Bartolomeu Anania îl va face în Clinica AKH din Viena este pentru probleme cardiologice.

Anterior, surse medicale declarau că doctorii care îl tratau pe IPS Bartolomeu la Institutul Clinic de Urologie au decis că mitropolitul trebuie supus unor investigaţii amănunţite, deoarece starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

"Mitropolitul Clujului a fost internat la 22 decembrie la Institutul Clinic de Urologie şi a fost sub supraveghere medicală în toată această perioadă. În urmă cu două săptămâni, pacientul a fost transferat pentru câteva zile la terapie intensivă, deoarece starea sa se înrăutăţise. Medicii care îl supraveghează au luat decizia ca investigaţiile să fie continuate la Viena", declarau sursele medicale.

În aprilie anul trecut, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Bartolomeu, fusese internat la Clinica Medicală nr. 1 din Cluj-Napoca, cu diagnosticul "afecţiune respiratorie" şi urmase un tratament sub supravegherea medicilor.

Mitropolitul Clujului va împlini, în 18 martie, 90 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici