Video Jandarmii au intervenit la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, unde zeci de romi au venit să îşi plângă builbaşa

Echipaje de la Jandarmerie şi Poliţie au intevenit luni pentru a calma spiritele în faţa spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi, unde a murit Colea Stănescu, bulibaşa din Zanea, una dintre cele mai mari comunităţi de romi din judeţ, după ce a fost internat de mai multe zile.

4579 afișări

Deşi conducerea unităţii medicale a anunţat că nu au fost incidente în secţia în care bărbatul a fost internat, potrivit unor surse mai mulţi angajaţi ai spitalului ar fi fost agresaţi de către rudele bulibaşei, informează corespondentul MEDIAFAX.

Colea Stănescu, liderul comunităţii din Zanea, a murit luni la prânz după ce a fost internat săptămâna trecută în secţia de Gastroenterologie cu mai multe afecţiuni cronice. Bărbatul a fost transferat şi la Spitalul Parhon pentru consultaţii, însă de sâmbătă este internat la Spitalul Sfântul Spiridon.

O mare parte a comunităţii a venit la spital pentru a-şi plânge ruda decedată, o parte dintre ei fiind nemulţumiţi că nu pot intra să îl vadă. Din această cauză traficul a fost blocat parţial în faţa unităţii medicale şi a fost nevoie de intervenţia mascaţilor şi a poliţistilor rutieri.

"Este vorba despre un pacient cu multiple boli cronice. În ciuda eforturilor medicale s-a declarat decesul. S-a comunicat permanent cu familia, nu există în acest moment vreo nemulţumire faţă de actul medical. Ceea ce se întâmplă însă este legat de o manifestare culturală, de tradiţie a acestei comunităţi. Din experienţă ştim că aşa se întâmplă, reacţia este una foarte zgomotoasă, se adună foarte multe persoane şi cu cât rangul celui pierdut este mai înalt, cu atât oamenii care vin la spital pentru a-i aduce un omagiu sunt în număr mai mare. Nu s-au întâmplat daune materiale.", a declarat corespondentului MEDIAFAX prof. univ.dr. Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului "Sfântul Spiridon" Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici