Judecătorul Florin Costiniu s-a prezentat la arestul DCP

Judecătorul Florin Costiniu, preşedinte al Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), arestat vineri noapte de magistraţii acestei instanţe, s-a prezentat la Direcţia de Cercetări Penale pentru a fi încarcerat.

56 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Florin Costiniu s-a prezentat la arestul DCP

Judecătorul Florin Costiniu s-a prezentat la arestul DCP (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Costiniu a mers la arestul DCP direct de la sediul instanţei supreme, unde, împreună cu soţia sa, a asistat la pronunţarea deciziei de arestare a sa.

La plecarea de la instanţa supremă, Costiniu a refuzat să comenteze decizia de arestare a sa. Soţia sa însă, Viorica Costiniu, judecător şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, s-a declarat mulţumită de modul în care s-a desfăşurat şedinţa de judecată, dar dezamăgită de decizie.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, la arestul DCP se prezentase şi omul de afaceri Marius Locic, arestat alături de Costiniu în dosarul Voicu. Cel de-al treilea arestat, vineri noapte, în dosarul senatorului Cătălin Voicu este omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Cei trei au fost arestaţi de magistraţii instanţei supreme aproape de miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, la finalul unei şedinţe de judecată care a durat mai bine de 14 ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici