Jumătate dintre români au consumat bere în ultima lună

Aproape jumătate dintre români (46%) au consumat bere în ultima lună, iar 49% dintre aceştia spun că berea nu le lipseşte din frigider, mai ales în perioada verii, potrivit unui studiu al GfK la solicitarea Asociaţiei Berarii României.

495 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre români au consumat bere în ultima lună

Jumătate dintre români au consumat bere în ultima lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un clasament al produselor care nu lipsesc din frigider vara, berea se situează chiar înaintea unui produs popular în timpul sezonului cald cum este îngheţata, potrivit asociaţiei.

Pe primul loc din punct de vedere al persoanelor care au consumat în ultima lună bere se situează bucureştenii, ei afirmând în proporţie de 76% că aceasta nu le lipseşte din frigider, mai ales pe perioada verii. Pe următorul loc în clasament se află Muntenia, unde 58% dintre locuitori spun că berea este nelipsită din frigidere, regiune urmată de Oltenia, cu 56%.

Datele se referă la persoane cu vârsta de peste 18 ani care au consumat bere în ultima lună.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 1.024 persoane, bărbaţi şi femei, cu vârsta peste 18 ani, iar perioada în care s-a derulat studiul a fost mai - iunie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici