Jurnalişti ţinuţi la poarta ministerului condus de Tudorel Toader în timpul declaraţiilor de presă

Câţiva jurnalişti, printre care şi cei ai agenţiei MEDIAFAX, au fost opriţi miercuri la poarta Ministerului Justiţiei, pe motiv că cererile de acreditare transmise pentru declaraţia lui Tudorel Toader, de la ora 17.00, au nevoie de timp de procesare.

1386 afișări
Imaginea articolului Jurnalişti ţinuţi la poarta ministerului condus de Tudorel Toader în timpul declaraţiilor de presă

Jurnalişti ţinuţi la poarta ministerului condus de Tudorel Toader în timpul declaraţiilor de presă

Anunţul cu declaraţia de presă de la ora 17.00 a ministrului Justiţiei Tudorel Toader a fost transmis miercuri, la ora 13.40. La scurt timp, agenţia MEDIAFAX a trimis cererile de acreditare pentru evenimentele pe care ministerul le organizează în anul 2019, inclusiv cel de astăzi.

Totuşi, biroul de presă nu a permis accesul jurnaliştilor agenţiei, motivând că solicitarea are nevoie de procesare şi de semnătura ministrului Justiţiei.

“Documentele nu au fost procesate, necesită 30 de zile”, au precizat responsabili din cadrul ministerului.

Mai mult, reprezentanţii biroului de presă au informat că este acceptată o acreditare temporară, dar trebuie trimisă cu 24 de ore înainte de eveniment, în condiţiile în care declaraţia de presă a fost anunţată cu 3 ore înainte.

În situaţia în care ministerul nu a transmis către redacţii, la început de an, aşa cum este uzual, formularul de acreditare pentru anul în curs, unele redacţii nu au trimis încă solicitările de acreditare. Drept urmare, la declaraţia de presă de azi au avut acces jurnalişti acreditaţi în 2018.

În urma situaţiei create, la uşa ministerului au rămas doi reporteri, un fotograf şi trei cameramani, printre care şi jurnaliştii agenţiei MEDIAFAX.

Agenţia MEDIAFAX reaminteşte că pentru o bună informare a cititorului, lucru dorit de toate părţile, este necesară deschidere din partea instituţiilor statului şi permiterea accesului jurnaliştilor la evenimentele anunţate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici