Klaus Iohannis a înmânat drapelul de luptă Spitalului Militar Central „Dr. Carol Davila”: Este locul unde haina militară capătă o a doua valenţă

  • Preşedintele Klaus Iohannis a înmânat drapelul de luptă Spitalului Militar Central „Dr. Carol Davila” la aniversarea a 190 de ani de existenţă.
  • Şeful statului a vorbit şi despre pandemie: „Cea mai bună armă împotriva acestui virus rămâne însă vaccinarea”.
127 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a înmânat drapelul de luptă Spitalului Militar Central „Dr. Carol Davila”: Este locul unde haina militară capătă o a doua valenţă

Klaus Iohannis a înmânat drapelul de luptă Spitalului Militar Central „Dr. Carol Davila”

„Mă bucur să particip astăzi la acest moment solemn, prin care celebrăm activitatea Spitalului Militar Central, un pol de excelenţă al medicinei militare româneşti. Prezentul acestei instituţii prestigioase rămâne tributar eroismului şi faptelor de vitejie ale înaintaşilor, care au luptat pentru idealurile de independenţă şi libertate naţională. Dumneavoastră, doamnelor şi domnilor, sunteţi cei care, cu multe sacrificii, duceţi mai departe o preţioasă moştenire. Valorile Armatei Române - patriotismul, spiritul de sacrificiu, onoarea şi curajul constituie fundamentul pe care Spitalul Militar Central şi-a clădit evoluţia. Sunt valori transmise mai departe, generaţie după generaţie, astfel că grija pentru pacienţi, profesionalismul şi dedicarea celor care lucrează aici reprezintă un standard de bune practici şi pentru alte spitale”, a spus Klaus Iohannis.

El a spus că spitalul militar este locul unde „haina militară capătă o a doua valenţă, ghidată de Jurământul lui Hipocrate, de abnegaţie şi luptă necontenită pentru salvarea de vieţi”.

„Cei 190 de ani de existenţă ai acestei prestigioase instituţii marchează repere importante ale dezvoltării ramurii medicinei militare şi se leagă indisolubil de personalităţi de excepţie, care au contribuit definitoriu la dezvoltarea Şcolii de Medicină româneşti. Astăzi, rolul Spitalului Militar Central rămâne unul fundamental, de continuator al tradiţiei militare şi de asigurare a performanţei actului medical. Mobilizarea excepţională în răspunsul la pandemia de COVID-19, precum şi implicarea dumneavoastră în campania de vaccinare demonstrează capacitatea exemplară de a garanta protejarea şi apărarea cetăţenilor noştri. Pandemia de COVID-19 nu este însă încheiată şi vă solicit atât dumneavoastră, cât şi celorlalte unităţi sanitare direct implicate să acţionaţi prompt în acest al patrulea val. Ştim deja care sunt măsurile care trebuie luate la nivelul spitalelor şi sunt convins că veţi depune toate eforturile pentru salvarea vieţii semenilor noştri. Cea mai bună armă împotriva acestui virus rămâne însă vaccinarea. Imunizarea unui număr cât mai mare de persoane, comportamentul preventiv şi respectarea măsurilor sanitare sunt soluţiile pentru a depăşi cu bine şi această nouă perioadă complicată din punct de vedere epidemiologic”, a adăugat Iohannis..

El a înmânat drapelul de luptă.

„Sunt convins că veţi continua să faceţi lucrurile la fel de bine şi responsabil, purtând mai departe crezul înaintaşilor şi îndeplinind cu onoare misiunea ce v-a fost încredinţată. Viitorul depinde de oamenii prezentului, iar profesionalismul dumneavoastră, al celor care vă desfăşuraţi activitatea aici, va scrie cu siguranţă o filă de istorie în faţa căreia generaţiile viitoare se vor înclina cu mândrie şi respect”, a conchis Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici