Video Lecţie de viaţă: Cum să ajungi la „Finish” atunci când ai 80 de ani sau ai picioarele amputate | VIDEO

Aproape 4.000 de persoane au participat, dumnică, la Crosul Veteranilor, organizat de Ministerul Apărării în jurul Parcului Herăstrău. Bătrâni de 80 de ani, dar şi militari care şi-au pierdut picioarele în teatrele de război, au oferit o lecţie de viaţă, ajungând printre primii la „Finish”.

474 afișări

Pe o vreme perfectă pentru sport, peste 3.500 de persoane s-au strâns, cu mic cu mare, duminică dimineaţă, la intrarea în Parcul Herestrău, în zona Pavilionului H, de unde, la ora 10 punct s-a dat startul Crosului VeteRUN, organizat de Ministerul Apărării.

Printre cei care au alergat la acest cross au fost şi câţiva bătrâni ajungi la vârsta de 80 de ani, dar într-o formă şi cu o condiţie fizică de invidiat, oferind, astel, un exemplu celor care aleg să ducă o viaţă sedentară, dar şi o adevărată lecţie de viaţă.

Într-o astfel de formă este şi nea Costică, care a terminat printre primii crosul de duminică.

„Mă antrenez în fiecare zi, în afară de sâmbătă, şi alerg zilnic 7 kilometri. Acesta este stiul meu de viaţă, din asta trăiesc, şi am o putere extraordinară şi o plăcere de a trăi. Azi am alergat în cinstea eroilor noştri, care au luptat pe front. Acum mă duc acasă, unde mă aşteaptă, cu bucurie, soţia mea. Ea, săraca, nu poate să alerge, pentru că are probleme de astm”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Constantin Ştefan, în vârstă de 80 de ani.

Printre miilie de participanţi la Crosul de duminică s-au aflat şi militarii din cadrul Invictus - eroii răniţi în teatrele de război.

Aceştia au alergat grupaţi, şi nu puţini au fost cei cărora le-au dat lacrimilie în momentul în care soldaţii răniţi au trecut, în aplauze, linia de Finish.

Unul dintre aceştia este Costi Slăniceanu, care, în 2006, îşi pierdea un picior în urma unei explozii în sudul Afaganistanului. Costi s-a trezit din comă după o lună, atunci când a aflat şi cumplita veste că şi-a pierdut şi un camarad în Afganistan, pe caporalul Ionel Drăguşanu.

„Am terminat cursa destul de repede, sunt bine antrenat, pentru că am participat şi la Olimpiada Invictus de la Toronto. A fost o plăcere deosebită să fiu azi alături de camarazii mei, la care ţin foarte mult”, a declarat Costi pentru MEDIAFAX. Militarul a parcurs crosul cu ajutorul unei biciclete la care se pedalează cu mâinile, denumită handbike.

Cel care a parcurs crosul alături de Costi a fost Vasile Zbâncă, un miliar care a rămas fără ambele picioare în 2010 după ce maşina în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv în Afganistan.

În cadrul aceluiaşi eveniment, militarii Batalionului 2 Infanterie ”Călugăreni” şi ai Batalionului 495 Paraşutişti ”Căpitan Ştefan Şoverth” au alergat şi pentru pentru camaradul lor, caporalul Marius Bunget. Acesta luptă pentru viaţa copilului său de doar 3 ani, Darius Ştefan, diagnosticat cu o boală foarte gravă şi sedat în acest moment cu morfină pentru a putea face faţă durerii, singura lui şansă fiind transferul în Turcia, pentru care părinţii trebuie să strângă suma de 60 000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici