Locatarii blocului din Braşov care ”a rămas în aer“ vor plăti expertiza structurii de rezistenţă. Când vor avea proprietarii undă verde să se întoarcă la locuinţe

Cheltuielile privind expertiza structurii de rezistenţă a blocului din Braşov unde terenul de sub fundaţia clădirii s-a prăbuşit parţial vor fi suportate de către proprietari. Totodată, locatarii se vor putea întoarce la casele lor abia în primăvară.

1670 afișări
Imaginea articolului Locatarii blocului din Braşov care ”a rămas în aer“ vor plăti expertiza structurii de rezistenţă. Când vor avea proprietarii undă verde să se întoarcă la locuinţe

Locatarii blocului din Braşov care ”a rămas în aer“ vor plăti expertiza structurii de rezistenţă. Când vor avea proprietarii undă verde să se întoarcă la locuinţe

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, condus de primarul oraşului, George Scripcaru, s-a reunit, miercuri, pentru a decide cine va plăti pentru expertizarea structurii de rezistenţă a blocului şi a terenului de sub el.

Astfel, Comitetul a aprobat ca sumele necesare pentru realizarea expertizei terenului din toată zona cuprinsă între C.D. Gherea şi capătul străzii olidului să fie suportată de la bugetul local, iar expertiza privind structura de rezistenţă a blocului să fie suportată de către proprietari.

”Aşteapt până mâine propunerile de realizare a acestor expertize şi a proiectului de consolidare, pentru a putea propune Consiliului Local, în şedinţa de vineri, ca, pe lângă costurile privind expertizarea terenului, municipalitatea să identifice soluţiile legale pentru a acoperi şi o parte din costurile pentru expertizarea clădirii şi pentru proiectul de consolidare“, a declarat Scripcaru.

În plus, Direcţia Fiscală şi Direcţia de Servicii Sociale vor face analizele şi anchetele necesare pentru ca proprietarii aflaţi într-o situaţie mai dificilă din punct de vedere financiar să fie sprijiniţi cu fonduri de către Primăria Braşov, în faza expertizei şi proiectului, urmând ca după eliberarea autorizaţiei de construire pentru consolidare, Primăria să sprijine proprietarii care se încadrează într-o categorie socială defavorizată în identificarea resurselor necesare pentru consolidarea blocului.

CLSU a mai aprobat ca termenul până la care persoanele evacuate pot locui la Centrul pentru Persoane Vârstnice să fie 31 martie 2018.

În funcţie de durata lucrărilor de consolidare, acest termen poate fi prelungit sau redus, potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov.

Blocul respectiv a fost evacuat, la începutul lunii octombrie, după ce terenul de sub fundaţia clădirii s-a prăbuţit parţial, apărând astfel riscul de prăbuşire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici