MAE: 10 români răniţi în accidentul din Italia - unul în stare gravă, trei cu diagnostic rezervat

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri la solicitarea MEDIAFAX că în accidentul din Italia, regiunea Puglia, în care un român şi-a pierdut viaţa, există 10 persoane rănite, din care una se află în stare gravă la reanimare, iar trei au un diagnostic rezervat.

2376 afișări
Imaginea articolului MAE: 10 români răniţi în accidentul din Italia - unul în stare gravă, trei cu diagnostic rezervat

MAE: 10 români răniţi în accidentul din Italia - unul în stare gravă, trei cu diagnostic rezervat (Imagine: Andreea Alexandru Mediafax Foto)

"Consulatul României la Catania a fost notificat cu privire la producerea unui accident în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români. În incidentul produs în cursul zilei de ieri, 11 august 2016, în apropierea localităţii San Severo, regiunea Puglia-Italia, un cetăţean român şi-a pierdut viaţa şi alţi 10 au fost răniţi", a precizat MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Consulatul României la Catania a informat că o victimă este internată în stare gravă la reanimare, trei victime prezintă un diagnostic rezervat, iar starea de sănătate a celorlalte şase persoane este stabilă.

Ministerul precizează că reprezentanţii oficiului consular au făcut demersuri pentru identificarea victimelor şi pentru informări referitorare la starea de sănătate a persoanelor rănite. De asemenea, consulul menţine legătura telefonic cu o parte dintre rudele victimelor.

Cel puţin o persoană a murit, iar alte nouă au fost rănite, unele fiind în stare critică, după ce un microbuz care transporta angajaţi sezonieri români s-a lovit cu un camion, joi, în regiunea italiană Puglia, în sudul Italiei, potrivit informaţiilor publicate de Corriere del Mezzogiorno.

Accidentul a avut loc joi la prânz pe Drumul naţional italian SS16, în apropierea localităţii San Severo, situată în regiunea Puglia. Un microbuz înmatriculat în Italia care transporta muncitori sezonieri români s-a lovit frontal cu un TIR. Un român în vârstă de 24 de ani a murit în accident.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici