MAI anunţă că a demarat anchetă încă din 27 martie pentru vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că a demarat încă din data de 27 martie 2019 o anchetă în cazul vandalizării cimitirului evreiesc din Huşi, anunţă instituţia condusă de Carmen Dan, printr-un comunicat de presă.

76 afișări
Imaginea articolului MAI anunţă că a demarat anchetă încă din 27 martie pentru vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi

MAI anunţă că a demarat anchetă încă din 27 martie pentru vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi

Reprezentanţii MAI arată că au fost identificate mai multe camere de supraveghere din zona cimitirului vandalizat şi imaginile surprinse de aceste camere sunt analizate pentru identificarea autorilor.

"De asemenea, s-a întocmit procedura de desemnare a expertului tehnic în construcţii şi urmează să fie dispusă expertiza după ce procurorii vor delega ofiţerii de poliţie pentru efectuarea acestor proceduri. În ceea ce priveşte pagubele produse, aşa cum a anunţat şi prefectul judeţului Vaslui în conferinţa de presă desfăşurată a doua zi după producerea incidentului, Instituţia Prefectului va coordona inventarierea daunelor produse şi refacerea monumentelor şi mormintelor afectate", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remis luni seară MEDIAFAX.

Peste 70 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huşi, judeţul Vaslui, au fost vandalizate, reprezentanţii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic solicitând autorităţilor române să ia toate măsurile pentru a-i pedepsi pe cei vinovaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici