Mai multe curse aeriene, afectate de ceaţă - VIDEO

Două curse aeriene care trebuia să aterizeze, joi dimineaţă, după ora 7.00, pe Aeroportul "Henri Coandă" nu au ajuns nici până la ora 9.00, o alta pe ruta Atena-Otopeni a fost anulată, iar programul altor cinci curse care trebuia să plece de pe aeroport a fost afectat din cauza condiţiilor meteo.

187 afișări
Imaginea articolului Mai multe curse aeriene, afectate de ceaţă - VIDEO

Mai multe curse aeriene, afectate de ceaţă (Imagine din arhivă; Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului "Henri Coandă" a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că cele două curse întârziate, care trebuia să ajungă după ora 7.00, vin de la Iaşi şi Oradea.

O cursă a companiei Olympic Airlines, pe ruta Atena-Otopeni-Atena a fost anulată, cei 54 de pasageri urmând să plece cu alte aeronave.

Potrivit lui Iordache, trei curse care trebuia să plece de pe "Henri Coandă" spre Timişoara, Cluj şi Sofia sunt întârziate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile de pe aeroporturile de destinaţie.

Alte două curse, care trebuia să plece de pe "Henri Coandă" către Moscova şi Paris au plecat cu întârziere de aproximativ jumătate de oră din cauza problemelor meteo de pe aeroporturile de destinaţie.

Cursele aeriene Iaşi - Bucureşti şi Iaşi - Timişoara au plecat, joi dimineaţă, cu o întârziere de câteva ore din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile de pe aeroporturile din Bucureşti şi Timişoara.

Astfel, cursa Tarom Iaşi-Bucureşti, care urma să plece de pe Aeroportul din Iaşi la ora 6.00, a decolat la ora 9.00, cei 40 de pasageri fiind anunţaţi că situaţia a fost cauzată de ceaţa de pe Aeroportul Otopeni.

De asemenea, cursa Carpatair Iaşi-Timişoara, care urma să decoleze la ora 6.50, a fost amânată din cauza ceţii de pe Aeroportul din Timişoara, avionul decolând de la Iaşi la ora 10.35.

Din cauza ceţii traficul aerian a fost perturbat, joi, pe Aeroportul Internaţional Timişoara, fiind afectate nouă curse aeriene care urmau să aterizeze pe acest aeroport. Este vorba despre cursele care ar fi trebuit să ajungă la Timişoara, joi dimineaţă, de la Cernăuţi, Cluj, Craiova, Constanţa, cu escală la Sibiu, Chişinău, Iaşi, Bucureşti, Vacău şi Lvov (Ucraina). Toate cursele aparţin Carpatair.

Video Stirileprotv.ro

Traficul pe Aeroportul Internaţional Timişoara a revenit la normal

Traficul pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara, perturbat, joi, din cauza ceţii dense care a făcut ca aeronavele să înregistreze întârzieri de până la şapte ore, a revenit la normal, iar avioanele care făceau cursele de la Munchen şi Bergamo au aterizat deja.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara, Roxana Manasia, prima aeronavă care a aterizat, joi, pe acest aeroport aparţine companiei Lufthansa şi a efectuat o cursă de la Munchen. Aceasta a aterizat, conform programului, la 13.25.

De asemenea, şi aeronava Wizz Air care venea de la Bergamo şi a fost redirecţionată la Budapesta a aterizat cinci minute mai târziu, această cursă înregistrând o întârziere de două ore, a afirmat Roxana Manasia.

Ea a menţionat că mai multe dintre aeronavele care făceau curse spre Aeroportul din Timişoara şi care erau afectate de vremea nefavorabilă au decolat deja de pe aeroporturile de origine. Este vorba despre o aeronavă Tarom, care a decolat de pe Otopeni în jurul orei 14.00 şi este aşteptată să ajungă pe Aeroportul din Timişoara în jurul orei 15.15 şi despre doua aeronave Carpatair, de la Lvov şi Iaşi.

Manasia a spus că, până la ora transmiterii aceste ştiri, întârzierile curselor de joi, cauzate de ceaţă, ajung până la şapte ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici