Video DECLARAŢIA ZILEI. Managerul Spitalului "Sf. Maria", audiat la DIICOT după plângerea depusă în cazul pacientului mort: "Ministerul Sănătăţii a controlat abuziv spitalul"

Managerul Spitalului "Sf. Maria" din Capitală, Narcis Copcă, s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul DIICOT pentru audieri după plângerea depusă "împotriva plăţii constituţionale a dreptului la sănătate pentru un serviciu medical al unui pacient", care ulterior a decedat.

2140 afișări

"Este vorba despre o plângere care se referă la abuz în serviciu împotriva plăţii constituţionale a dreptului la sănătate pentru un serviciu medical al unui pacient. Acest lucru a dus la decesul acestui pacient. În afară de acest aspect, va trebui să ne lămurim privind plecarea organelor donate din România în străinătate prin intermediul unei organizaţii care de fapt era chemată, atenţie, să facă un audit neoficial la Spitalul Sfânta Maria pentru a alege între două centre aflate în competiţie şi care doresc acreditarea pe transplant pulmonar în datele de 8 şi 9. Evident, era o minciună, pentru că noi suntem acreditaţi, nu suntem în conflict sau în competiţie cu nicio altă clinică. Acest audit neoficial era făcut după zicala «lupul păzeşte oile», pentru că această entitate este cea care a preluat organele din România", a declarat managerul Spitalului "Sf. Maria", Narcis Copcă, la intrarea la DIICOT.

Sâmbătă, Narcis Copcă a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă remis agenţiei de presă MEDIAFAX, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, urmăreşte „o muşamalizare a acuzaţiilor gave care i se aduc”, în ceea ce priveşte „refuzul plăţii serviciilor pentru pacientul Dumitru Simiraş, urmat de decesul acestuia”.

"Conducerea Spitalului va prezenta Parchetului în dosarul nr. 2614/DP/2016 toate înscrisurile şi declaraţiile ce pot proba acuzaţiile de omor din culpă, cât şi cele de constituire a unui grup infracţional, ce, împotriva legilor din România de alocare a organelor prioritar pentru pacientul român, are ca scop deturnarea organelor recoltate în România printr-o organizaţie privată, Eurotransplant, către pacienţii din străinătate, cât şi eliminarea centrelor de transplant din România şi externalizarea acestor servicii către străinătate. Spitalul şi conducerea acestuia va sta la dispoziţia organelor de urmărire penală în săptămâna 5-9 decembrie, dar şi cât va fi nevoie, pentru aflarea adevărului şi pentru ca această situaţie să nu se mai repete pe viitor”, potrivit documentului citat.

Managerul Spitalului Sfânta Maria a mai transmis că nu poate fi de acord cu invitarea de către ministrul Sănătăţii a unui membru din fundaţia Eurotransplant "într-o vizită privată care ar urma să fie exploatată exclusiv electoral, pentru a continua denigrarea spitalului".

Vlad Voiculescu a precizat că primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi-a dat acordul pentru realizarea unui control la Spitalul Sfânta Maria. Verificările ar urma să aibă loc în perioada 5-9 decembrie după ce ministrul Sănătăţii a acuzat, în mai multe rânduri, că acreditarea unităţii sanitare a fost făcută în urma unor presiuni politice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici