MApN anunţă că restaurează o parcelă dintr-un cimitir polonez în care sunt îngropaţi soldaţi români

  • Ministerul Apărării Naţionale anunţă că proiectul privind restaurarea unei parcele dintr-un cimitir polonez în care sunt îngropaţi soldaţi români se apropie de final.
  • Lucrarea va fi gata în decembrie, iar ceremonia de sfinţire va fi organizată anul viitor.
400 afișări
Imaginea articolului MApN anunţă că restaurează o parcelă dintr-un cimitir polonez în care sunt îngropaţi soldaţi români

MApN anunţă că restaurează o parcelă dintr-un cimitir polonez în care sunt îngropaţi soldaţi români

MApN anunţă că proiectul de restaurare a Parcelei de onoare a eroilor români din Primul Război Mondial, amplasată în Cimitirul prizonierilor de război din Lambinowice, regiunea Opole, Polonia, a intrat în etapa finală de execuţie.

Acţiunea este derulată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit reprezentanţilor MapN, până la mijlocul lunii decembrie este prevăzută finalizarea lucrărilor de restaurare, care va fi urmată de etapa de recepţie finală. În cursul anului 2021 va fi organizată o ceremonie militară şi religioasă de resfinţire a necropolei de război.

Demersul comemorativ face parte din seria manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Primului Război Mondial şi cel al Marii Uniri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici