Mazăre: O parte dintre manechine au fost audiate, sunt speriate, ele au venit să promoveze turismul

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că deocamdată nu a fost audiat în cazul plângerii PDL privind încălcarea legea referendumului, după ce în 29 iulie a dus la vot 25 de manechine, precizând că o parte dintre tinere au fost audiate şi că se aşteaptă ca şi el să fie chemat de anchetatori.

1441 afișări
Imaginea articolului Mazăre: O parte dintre manechine au fost audiate, sunt speriate, ele au venit să promoveze turismul

Radu Mazăre (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Eu n-am fost chemat, dar eu de şapte ani vă spun că procurorii, în calitate de slugi ale lui Băsescu, fac orice la comandă şi mă aştept să mă cheme şi pe mine. Dacă în România am ajuns să anchetezi manechinele că de ce au votat, că în esenţă întrebarea asta este « de ce aţi votat, v-a oferit ceva, v-a obligat, de ce aţi votat?». Asta le întreabă pe fete. Haideţi să ne lămurim. Ele sunt într-un contract de publicitate cu Fashion TV, sunt două luni cazate la Mamaia, numai festivalul Fashion durează trei săptămâni şi le vedeţi şi voi pe carele alegorice de o lună. În rest, totul face parte din absurdistanul lui Băsescu", a declarat, joi, Radu Mazăre.

El a explicat că o parte din fetele pe care le-a însoţit la vot în 29 iulie au fost audiate de oamenii legii şi că anchetatorii intenţionează să facă o comisie rogatorie pentru a putea audia manechinele în oraşele lor de domiciliu.

"O parte din ele au fost audiate, iar avocaţii mei au cerut ca fetele să fie audiate în prezenţa lor, că aşa prevede legea. Până acum au audiat câteva dintre ele, avocaţii pleacă în vacanţă şi le vor audia când se întorc avocaţii. Şi am înţeles că vor să facă, atenţie, comisie rogatorie, ca să meargă le ancheteze acasă, că fetele termină contractul aici, cele două luni, astfel că le vor ancheta care de pe unde sunt - Sibiu, Baia Mare, Cluj. O să meargă acolo o comisie să le ancheteze pe ele, eventual pe părinţi, bunici, că de ce le-au dat voie să voteze", a mai afirmat Radu Mazăre.

Primarul a susţinut că tinerele au venit pe litoral pentru a participa la prezentări de modă şi s-au trezit anchetate pentru că s-au prezentat la vot.

"Vă daţi seama că fetele sunt speriate. Ele au venit la mare ca să promoveze turismul, au venit să apară în nişte prezentări de modă şi sunt târâite şi anchetate de către poliţişti că de ce au votat", a mai spus Mazăre.

Întrebat cum le-a convins pe fete să meargă împreună cu el la secţia de votare, Mazăre a explicat că este datoria lui ca politician să îndemne lumea să vină la vot: "Asta cu convinsul...stau şi mă uit la voi, la televiziuni şi toţi aţi făcut apel către populaţie să vină la vot, încercând să-i convingeţi să vină la vot. Asta face parte din treaba mea, e o datorie, un drept, nu înţeleg, chiar nu înţeleg, e o nebunie ce se întâmplă, e de Kafka, de spital de nebuni. Cum le-am convins ? Treaba mea, am metodele mele", le-a mai spus Mazăre jurnaliştilor, zâmbind.

Procurorii constănţeni fac cercetări în cazul primarului Constanţei, Radu Mazăre, după ce filiala PDL a depus o plângere în care îl reclamă că ar fi încălcat legea referendumului, în 29 iulie obligând să voteze 25 de tinere cu care a mers la o secţie de votare din Mamaia.

Potrivit unui comunicat de joi al Parchetului instanţei supreme, în perioada 29 iulie - 9 august, pe rolul Parchetului Judecătoriei Constanţa au fost înregistrate 16 cauze penale vizând posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la Poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor.

Conform sursei citate, în cursul zilei de miercuri mai multe persoane au fost audiate în acest caz la Poliţie.

"Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare. Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri (miercurin.r.), 8 august, la sediul Poliţiei municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză", se arată în comunicatul procurorilor.

În 29 iulie, PDL Constanţa a sesizat Biroul Electoral Judeţean şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, reclamând că primarul Radu Mazăre ar fi încălcat legea referendumului, obligând să voteze 25 de tinere cu care s-a prezentat la o secţie de votare din Mamaia.

"Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, s-a prezentat însoţit de aproximativ 25 de persoane (fotomodele ale unei agenţii de profil) la secţia de votare 204 organizată în zona Cazino din staţiunea Mamaia. Cu această ocazie, domnul Radu Mazăre a făcut o serie de declaraţii de presă din al căror conţinut rezultă că participarea la vot a persoanelor anterior menţionate se realizează exclusiv urmare a iniţiativei acestuia, manifestate inclusiv sub forma impunerii prezenţei la vot, fiind, astfel, rezultatul lipsei liberului exerciţiu al dreptului la vot. În acest sens, urmează să fie avut în vedere faptul că domnul Radu Mazăre a declarat presei că persoanele mai sus menţionate sunt aduse la vot prin grija sa, că nu au venit singure la vot pentru că (...) «trebuie strunite puţin» (…), că «buletinele le ţin eu că aici nu sunt de capul lor» (…) şi că «după vot le dau liber»", se arată într-un comunicat al PDL Constanţa.

În ziua referendumului, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a adus la o secţie de votare din centrul staţiunii Mamaia, zeci de tinere îmbrăcate în costume de baie identice, în alb şi negru, spunându-le acestora: "Hai, fetele, alinierea şi la vot!", adăugând că după vot le dă "liber la plajă".

Mazăre, care era îmbrăcat într-un maiou de culoare kaki, şi cu o beretă roşie pe cap, a spus că se poate vota şi cu "buletinul la bikini", cele aproximativ 25 de fete îmbrăcate în costume de baie fiind fotomodele din întreaga ţară care urmează să participe la prezentări de modă pe litoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici