Accident grav pe DN6: Două tiruri s-au ciocnit frontal. O persoană a murit carbonizată

Circulaţia rutieră a fost blocată pe ambele sensuri, pe Drumul Naţional 6, între Drobeta Turnu Severin şi Craiova, după ce două tiruri s-au ciocnit frontal, marţi după-amiază. Accidentul a fost urmat de un incendiu puternic, în urma căruia autotrenurile au ars complet, iar o persoană a murit carbonizată.

1248 afișări
Imaginea articolului Accident grav pe DN6: Două tiruri s-au ciocnit frontal. O persoană a murit carbonizată

Accident grav pe DN6: Două tiruri s-au ciocnit frontal. O persoană a murit carbonizată (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În urma impactului, a avut loc o explozie urmată de un incendiu, cele două tiruri fiind cuprinse de flăcări şi arzând complet.

Incendiul a fost deosebit de puternic, existând pericolul să se extindă la pădurea din apropierea DN 6. Totodată, focul a afectat şi liniile electrice de la calea ferată aflată în apropierea drumului.

Accidentul a avut loc între Drobeta Turnu Severin şi Craiova, în apropierea localităţii Ghelmegioaia, din judeţul Mehedinţi, în jurul orei 16.15, când două tiruri care circulau din sens opus s-au lovit frontal.

Din primele date, poliţiştii rutieri au stabilit că, cel mai probabil, accidentul s-a produs din cauză că şoferul unuia dintre autovehicule nu a adaptat viteza într-o curbă, iar maşina a intrat pe contrasens.

Pompierii au reuşit să stingă focul care s-a manifestat foarte puternic şi să scoată din cabină trupul carbonizat al şoferului decedat în accident, acesta fiind transportat la morga Spitalului Judeţean din Mehedinţi pentru necropsie.

Potrivit căpitanului Ionel Năvală, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, pentru localizarea şi stingerea incendiului au intervenit două autospeciale cu apă şi spumă de la Drobeta Turnu Severin.

"Ajuns la faţa locului, şeful gărzii a constatat că este nevoie de suplimentarea forţelor de intevenţie şi au fost chemate alte două autospeciale cu apă şi spumă de la Strehaia. După aproximativ patru ore, pompierii au reuşit să lichideze incendiul care a cuprins cele două tiruri, după care s-a intervenit pentru spălarea carosabilului şi îndepărtarea tirurilor de pe una din benzile de mers", a spus Năvală.

Ptrivit forţelor de intervenţie, tirul înmatriculat în Bulgaria era încărcat cu butoaie cu ulei de motor, din cauza căruia focul a fost întreţinut mai multe ore.

Şoferul bulgar a primit îngrijiri medicale, el acuzând dureri la cap şi în piept şi fiind transportat la spitalul din Drobeta Turnu Severin. Potrivit medicilor, starea sa este stabilă, el fiind în afara oricărui pericol.

Potrivit poliţiştilor rutieri, în momentul producerii accidentului, şoferul bulgar a reuşit să sară din cabina autotrenului, conducătorul auto al tirului românesc, înmatriculat în judeţul Dolj, neputându-se salva întrucât cabina tirului a fost cuprinsă de flăcări.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier în zona unde a avut loc accidentul a fost reluat pe un sens, la faţa locului fiind aşteptată o macara de la Dumuri Naţionale care să ridice autotrenurile de pe şosea.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici