Mercur găsit pe o stradă din Drobeta Turnu Severin

Aproximativ 250 de grame de mercur au fost descoperite, luni, pe o stradă din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. O femeie a observat substanţa toxică pe trotuar şi a decis să alerteze autorităţile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5482 afișări
Imaginea articolului Mercur găsit pe o stradă din Drobeta Turnu Severin

Mercur găsit pe o stradă din Drobeta Turnu Severin

Substanţa toxică a fost prelevată de specialişti, după ce o femeie care locuieşte în zonă a sunat la 112. Aceasta a spus că a observat un copil care se juca în apropierea ”biluţelor argintii”.

"O femeie a sunat la 112 şi a sesizat faptul ca un copil se juca în zonă cu substanţa respectivă. S-au prezentat colegii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au securizat zona, pentru înlăturarea oricărui pericol şi, după ce va fi strânsă, va fi trimisă în vederea expertizării la Agenţia de Protecţie a Mediului. Sunt nişte biluţe de culoare argintie, posibil mercur", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

La faţa locului au mers şi pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.

"La solicitarea IPJ, pompierii au intervenit pentru balizarea zonei, monitorizarea şi prelevarea unei substanţe posibil periculoase, de culoare argintie. Substanţa a fost ridicată cu ajutorul accesoriilor şi a echipamentului din dotarea echipajului CBRN, ulterior aceasta fiind predată Serviciului Arme şi Munitii in vederea identificării. Este o cantitate de aproximativ 250 de grame", a precizat, pentru MEDIAFAX, Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

Mercurul, numit şi argint alb, este o substanţă toxică. Deocamdată nu se ştie cum a ajuns pe stradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici