Mesaje de susţinere pentru primarul Craiovei, Antonie Solomon

Craiovenii care ajung, joi dimineaţă, fie pentru a afla o informaţie, fie pentru a-şi plăti taxele şi impozitele sunt întâmpinaţi de angajaţii Primăriei Craiova cu mesaje de susţinere pentru primarul Antonie Solomon, care este şi lider al organizaţiei municipale a PDL, arestat preventiv, miercuri după-amiază, ei lipind foi pe care este înscris mesajul "Antonie Solomon - primarul din inimile noastre".

480 afișări
Imaginea articolului Mesaje de susţinere pentru primarul Craiovei, Antonie Solomon

Mesaje de susţinere pentru primarul Craiovei, Antonie Solomon (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

"Am văzut la televizor ceea ce s-a întâmplat cu primarul nostru. L-au scos în cătuşe şi l-au băgat în duba Poliţiei ca pe un infractor. Nu credem în aceste acuzaţii şi îl susţinem necondiţionat pe primarul nostru", a declarat, joi, o angajată a Biroului de Registratură din cadrul Primăriei Craiova.

Directoarea Direcţiei de imagine şi relaţii cu publicul din cadrul Primăriei Craiova, Elvira Stancu, afirmă că salariaţii instituţiei au fost "şocaţi" de modul în care procurorii anticorupţie au acţionat marţi dimineaţă, atunci când au percheziţionat biroul primarului Antonie Solomon, dar şi locuinţele acestuia.

"Ni s-a părut că trăim ca la televizor atunci când vedem acele acţiuni în forţă cu mascaţi şi poliţişti care intră în case după infractori. Adică o acţiune în forţă cu percheziţii la biroul şi locuinţele domnului primar şi apoi dus la Piteşti direct, unde a şi fost reţinut având în maşină un procuror. Nu ne pronunţăm asupra faptelor care îi sunt imputate şi aşteptăm ca justiţia să se pronunţe. Suntem alături de primar sută la sută", a declarat Elvira Stancu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Craiova, mesaje de susţinere pentru primarul Antonie Solomon sunt lipite în zona ghişeelor de la Birourile de relaţii cu publicul din cadrul serviciilor şi direcţiilor aflate în subordinea Primăriei Craiova.

Localnici din Leamna s-au adunat în curtea bisericii pentru susţinerea lui Solomon

Aproximativ 50 de localnici din Leamna s-au adunat în jurul orei 11.00, în curtea bisericii din localitate, scandând lozinci şi purtând bannere cu mesaje de susţinere a primarului Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv cu o zi în urmă.

Primarul Antonie Solomon, care este şi liderul filialei craiovene a PDL, are o casă de vacanţă în localitatea doljeană Leamna, care a fost percheziţionată, marţi dimineaţă, de procurorii anticorupţie, percheziţii similare fiind făcute şi la locuinţa din Craiova a primarului precum şi la biroul acestuia din Primăria municipiului.

Cei aproape 50 de localnici s-au adunat în curtea bisericii unde se desfăşura o slujbă de susţinere a primarului, edilul fiind, de altfel, cel care a sprijinit financiar construirea bisericii din Leamna.

Oamenii au scandat lozinci cum ar fi "Solomon eliberat!", "Primarul primarilor să vină acasă!" şi au întins bannere pe care se poate citi "Infractorii liberi, primarul adevărat arestat!" "Primarul din inimile noastre", "Bucovăţul - Leamna cer eliberarea imediată a lui Solomon", "Alături de tine o să fim".

Unii dintre localnicii prezenţi la mitingul de susţinere a primarului Solomon susţin că vineri vor merge la Piteşti pentru a-l sprijini pe acesta, în ziua respectivă fiind probabilă judecarea recursului declarat de avocaţii lui Solomon la măsura arestării preventive a clientului lor, decisă, miercuri după-amiază, de magistraţii Tribunalului Argeş.

Câteva sute de angajaţi ai Primăriei Craiova, dar şi membri şi simpatizanţi ai PDL au organizat, miercuri seară, o manifestaţie de susţinere a primarului Solomon şi de protest faţă de arestarea preventivă a acestuia, în faţa sediului municipalităţii, de unde au plecat apoi spre Piaţa Prefecturii. Aici, manifestanţii au scandat "Solomon, acasă" şi au afişat un banner pe care scrie "Antonie Solomon, primarul din inimile noastre".

Din cauza protestului, circulaţia rutieră a fost îngreunată în centrul oraşului, formându-se o coloană de maşini care s-a întins pe câteva sute de metri.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, miercuri după-amiază, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Solomon a atacat decizia cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti, cel mai probabil vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici