Mihai Fifor: Avem obligaţia morală să ştim de ce a murit pilotul de MIG de la Borcea/ Ce spune despre banii alocaţi de la buget pentru Apărare

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că există „o datorie morală” pentru finalizarea anchetei privind accidentul de sâmbăta trecută de la Borcea, în care pilotul şi-a pierdut viaţa.

765 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor: Avem obligaţia morală să ştim de ce a murit pilotul de MIG de la Borcea/ Ce spune despre banii alocaţi de la buget pentru Apărare

Mihai Fifor: Avem obligaţia morală să ştim de ce a murit pilotul de MIG de la Borcea/

„Am pierdut unul dintre cei mai buni piloţi ai Forţelor Aeriene Române, care era experimentat şi avea multe ore de zbor. Despre investigaţie nu vă pot da detalii pentru că este o investigaţie a Pachetului Militar. Cu toţii ne dorim să ştim exact ce s-a întâmplat acolo, pentru că am discutat cu soţia colegului defunct, iar famlia îşi doreşte să ştie ce s-a întâmplat acolo, pentru că este până la urmă un lucru care ţine nu neapărat de aplicarea legislaţiei în vigoare, ci este o obligaţie morală să ştim ce s-a întâmplat acolo”, a declarat, vineri, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Sâmbăta trecută, pilotul Forin Rotaru şi-a pierdut viaţa după ce s-a prăbuşit cu un MIG 21 Lancer, la Borcea, Călăraşi, în timpul unui show aerian.

Flota de MIG 21 LanceR a României este consemnată la sol până când vor fi făcute publice concluziile anchetei demarate dupa accidentul de sâmbătă, unde mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86.

Mihai Fifor: Dacă economia va continua să crească, putem mări procentul din PIB pentru Apărare

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că România ia în calcul o creştere a procentului din PIB pentru Apărare, dacă ţara noastră va continua „trendul crescendent economic”. Statele Unite au solicitat, în cadrul summit-ului NATO, o creştere de până la 4 % pentru Apărare.

„Am fost lăudaţi pentru alocarea a 2% din PIB pentru Armată şi pentru că facem parte din cele cinci ţări care în momentul de faţă alocă 2% din PIB. (...) Vreau să vă spun că aşa cum arată toate datele în clipa de faţă, şi asta o spun instituţii foarte serioase, România va avea şi în acest an o creştere economică foarte importantă, iar, anul trecut, România a terminat pe primul loc ca nivel de creştere economică din Uniunea Europeană. Faptul că a fost o creştere atât de bună ne-a permis şi nouă la Ministerul Apărării să avem 2% din Produsul Intern Brut”, a declarat Mihai Fifor.

Întrebat dacă România ar putea creşte procentul de 2% pentru Apărare, Mihai Fifor a răspuns pozitiv.

„Dacă România continuă un trend ascendent din punct de vedere economic şi dacă se decide politic, la nivelul Parlamentului, desigur, poate fi o creştere. Vă reamintesc că Statele Unite au solicitat, în cadrul summit-ului NATO, o creştere de până la 4 % pentru apărare”, a mai precizat Mihai Fifor.

Joi, preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis că ţările NATO ar trebui să aloce în cele din urmă 4% din PIB pentru apărare, sugerând o dublare a obiectivului de 2% stabilit anterior la summitul NATO din Ţara Galilor din 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici