Federaţia Sanitas cere ca indemnizaţia de hrană să rămână impozitată doar cu 10%

Federaţia Sanitas susţine că ridicarea impozitului fiscal de hrană de la 10% la 45% ar diminua veniturile angajaţilor din sistemul sanitar, iar ulterior ar duce la proteste, solicitând ca indemnizaţia să rămână impozitată doar cu 10 procente.

3450 afișări
Imaginea articolului Federaţia Sanitas cere ca indemnizaţia de hrană să rămână impozitată doar cu 10%

Federaţia Sanitas cere ca indemnizaţia de hrană să rămână impozitată doar cu 10%

“Luând în considerare faptul că în discuţiile avute de la apariţia O.U.G. 91/2017 cu factori de decizie din Guvernul României am fost asiguraţi că impozitarea va fi de 10%, astfel încât suma plătită salariaţilor din sistemul sanitar cu titlu de indemnizaţie de hrană să fie echivalentă contravalorii tichetelor de masă acordate acestora până la 1 ianuarie 2018, Luând act de opinia Ministerului Finanţelor Publice conform căreia, indemnizaţia de hrană trebuie impozitată ca făcând parte din ”venituri din salarii şi asimilate salariilor”, opinie de altfel transmisă Federaţiei SANITAS la 6 luni de la prima solicitare şi considerată de noi eronată (...) Susţinem în continuare că se impune aplicarea doar a impozitului în cotă de 10% asupra acestor sume pe perioada menţionată (n.r. - 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018), în spiritul celor convenite cu reprezentanţii Guvernului”, se arată într-un comunicat de presă, trimis, vineri, de Federaţia Sanitas.

Sursa citată menţionează că instituţiile sanitare au acordat deja aceste indemnizaţii de hrană încă de la începutul anului, cu impozitare de 10%.

Noua impozitare ar diminua veniturile angajaţilor din sistemul sanitar, iar ulterior ar putea apărea chiar proteste.

“Instituţiile sanitare au acordat deja aceste indemnizaţii de hrană de la data de 1 ianuarie 2018 cu impozitare de 10%, iar noua impozitare ar fi de 45%, fapt care, aplicat eventual şi retroactiv, ar diminua foarte mult veniturile angajaţilor din sistemul sanitar şi ar duce din nou la nemulţumiri şi, implicit, la proteste”, se mai arată în comunicatul de presă.

Federaţia Sanitas precizează că a solicitat sprijinul premierului Viorica Dăncilă astfel încât salariile angajaţilor din domeniul sanitar să nu scadă.

“Federaţia SANITAS a înaintat Prim-ministrului României, d-na Viorica Dăncilă, adresa nr. 557/18.06.2018 în care solicităm susţinerea punctului nostru de vedere şi a demersurilor noastre pentru a corecta încadrare fiscală a indemnizaţiei de hrană, în sensul impozitării ei cu 10%, conservând astfel veniturile salariaţilor din sistemul sanitar public de stat”, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici